Kle deg smart til kalde løpeturer

Når det er kaldt ute er bekledningen avgjørende for at du skal ha det komfortabelt på løpetur. Her er tipsene du trenger.

 

Tenk lag. En god regel når du skal kle deg for kulda er å velge flere tynne lag fremfor ett tykt – uansett hvilken utendørsaktivitet du skal gjøre. Det gir luft mellom plaggene, og tørr luft er den beste isolasjonen som finnes. Når du løper, er det beina som jobber mest og skaper varme. Derfor er det viktigst at overkroppen holdes varm.

I videoen under kan du se våre tips til hvordan du skal kle deg når temperaturen er rundt null grader.

Lenger ned på siden finner du linker til produktene i filmen.

 

Innerst

Det innerste laget skal sitte tett slik at det absorberer varme og svette, og transporterer fuktigheten vekk fra huden. Velg kunstfiber hvis du skal holde et høyt tempo og ull hvis du skal trene rolig eller fryser lett. Lag 2, mellomlaget, skal gi isolasjon og svettetransport. Også her velger du ull eller syntet. Er det mellom 0 og 10 grader, kan plagget brukes for seg selv.

 

Ytterst

Det ytterste laget skal holde vær og vind ute og slippe svetten ut. Hvis det ikke blåser, regner eller snør, kan du velge et ytterplagg av tettvevd polyester eller nylon. Slike plagg er ikke vind- eller vanntette. Løper du uansett vær, bør du velge en jakke med membran. Løper du mest i godvær, kan en vindjakke være godt nok. Bruk lue, hansker og votter for å regulere temperaturen. Og husk refleks!

 

genser

Noen mellomplagg kan også brukes alene, slik som SportHill Visibility Zip Top. Genseren isolerer, puster og har god fukttransport – samtidig som den er lett. Ikke minst er den vindtett opptil 40 km/t!

GORE magnitude headband unisex

GORE magnitude headband unisex

 

lue

Gore Mythos 2.0 WS Hat

 

lue2

Smart lue med hull for hestehalen! Saucony Ponytail Skull Cap

GO_mythos lady ws gloves_W_GWSMYL4391_1

Gore Mythos Lady WS Gloves, dame

GO_mythos 2.0 ws gloves_M_GWSMYM0899_1

Gore Mythos Lady WS Gloves, herre

Nederst

Velg bukse eller tights etter hva du liker best. Det fine med en bukse er at den er litt løsere, og du får et isolerende luftlag mellom plagget og huden. Har den en glatt utside og flosset innside holder den deg varm. Blåser det veldig, bør du ha en bukse med vindtett materiale i front. Er det ekstra kaldt, tar du på deg superundertøy i ull eller syntet under. Husk også gode sokker!

 

 

Linker til produkter fra filmen

Truser:

Falke RU Briefs, dame

Falke Running Athletic Boxer, herre

 

Lett og funksjonell, vand- og vinntett løpejakke:

Saucony Razor Jacket, herre

Saucony Razor Jacket, dame

 

Falke trøye, tettsittende med god svettetransport:

Falke LS Competition, herre

 

Vindjakke:

Saucony Nomad Jacket, herre

Saucony Nomad Jacket, dame

 

Refleksvest med vindbeskyttelse

Silva refleksvest og Tyto sikkerhetslys, herre

Silva refleksvest og Tyto sikkerhetslys, dame

 

Se flere av Löplabbets nyttige tips om løping her: Löplabbet