Kv+ Staven for deg

Visste du at staven har mye å si for skiopplevelsen din? Er du glad i høyt tempo, skal du gå fristil, eller er du den som liker lange rolige turer i skisporet?

Vekt, stivhet, komfort og pendel er noen av egenskapene du finner i en skistav. Dine bruksområder og hvordan du går på langrenn er andre viktige faktorer i valget. Kombinasjonen av alt dette vil gi deg den skistaven som er riktig for deg.

Er du Birkebeineren?

Liker du å delta i mosjonsrenn som Birken, og du trener langrenn flere ganger i uka. Da bør du investere i staver som er lette og stive. Disse er ofte laget i karbon eller kompositt.
KV+ Tornado Plus Carbon QCD en fin stav for Birkebeineren. Den er laget av 100 prosent karbon og nytt karbongrep. Gir en vektbesparelse på 12 gram. Svært stiv stav og med en utrolig god pendel. Røret har forsterket stivhet i nedre del med tvinnet karbon. Gir enda bedre respons og kraft. Nytt grep som gir mer kraftoverføring direkte ned i snøen. Med QCD-systemet blir det enklere for deg å ta av og på stavene. Utskiftbart trinsesystem gjør det lett og bytte til større trinse eller rulleskipigg.
Veil. uts. pris: 4299 kroner
Les mer om staven her…

Mosjonisten

Går du to til tre skiturer i uka, og en rolig langtur i helgene? Da er du en ski-mosjonist. Du liker å holde deg i form, og langrenn er en perfekt aktivitet for nettopp det. Mange løpere og syklister bruker også langrenn som alternativ treningsform gjennom hele vinteren.
KV+ Tempesta QCD en fin stav for mosjonisten. Den er produsert med 90 prosent karbon. Staven er stiv og har en meget god pendel og kraftoverføring. Med QCD-systemet blir det enklere for deg å ta av og på stavene. Utskiftbart trinsesystem gjør det lett og bytte til større trinse eller rulleskipigg. Racing design og et ytterligere forbedret grep.
Veil. uts. pris: 1799 kroner
Les mer om staven her…

Hytteløperen

Du går gjerne langrenn i vinterferien og påskeferiene, eller du liker å ta deg en tur i uka i den lokale lysløypa. De lange rolige turene i skiløypene på fjellet krever staver som normalt lages i glassfiber eller aluminium.
KV+ Marathon QCD er laget i 45 prosent karbon, og er en fin stav for turgåeren. Staven er stiv og har en meget god pendel og kraftoverføring. Med QCD-systemet blir det enklere for deg å ta av og på stavene. Utskiftbart trinsesystem gjør det lett og bytte til større trinse eller rulleskipigg.
Veil. uts. pris: 1099 kroner
Les mer om staven her…

Valg av lengde på skistaven

Skal du gå klassisk, skøyte eller kombinere de to stilartene? Vanligvis følger vi en 30-20-regel som betyr 30 cm lavere staver fra egen kroppshøyde ved klassisk, og 20 cm lavere ved skøyting. Er du i tvil bør du gå litt ned i lengde på begge stavene. I dag kan de aller fleste stavene kappes, så det er bedre å velge for lange, enn for korte.

Trinsestørrelse

Det finnes mange ulike trinser å velge til stavene, alle til sitt bruk. Går du oppkjørte spor i lysløypa trenger du små trinser som ikke veier mye. Dette gir også bedre pendel på staven. Skal du gå på fjellet med litt løsere skispor må trinsen være større for ikke å gå gjennom snøen. Da vil trinsen veie litt mer, og pendelen på staven blir ikke like god. Du får kjøpt egne sett med ulike trinser som passer til KV+ staver.

KV2

KV2 er et sveitsisk selskap som ble grunnlagt i 1998 med et ønske om å tilby de beste produktene til sportsaktiviteter. I 2004 besluttet KV2 å bytte navn til KV +. Det nye navnet reflekterer bedre forholdet til kunder og leverandører.
Les mer her…