Herlige kaker fulle av protein

For alle som trener har proteiner en viktig oppgave, som oppbygging av celler og vedlikehold. Se her hvordan du gjør inntaket av proteiner til en herlig hverdags-opplevelse.

Når du trener får du blant annet et økt behov for energi, og små skader i musklene, avhengig av hvilken aktivitet du driver med. Hvis du ikke får i deg nok protein i kostholdet ditt før og etter trening, vil kroppen bruke proteiner som allerede er i kroppen. Det fører til et proteinunderskudd som gir en negativ effekt for deg som ønsker å bygge opp kroppen til å yte bedre. Dette går igjen ut over prestasjonen, og mye av treningen du gjør kan være bortkastet. Det finnes ingen funksjonelle lagre for proteiner i kroppen, derfor er det svært viktig at dette tilføres gjennom ditt kosthold. Kort og godt trenger du som trener et større inntak av protein enn de som ikke trener.

En optimal proteinkilde vil være en som kan gi de perfekt sammensetning av aminosyrer for det menneskelige behov. Av de 20 aminosyrene vi mennesker utnytter i vårt stoffskifte, er det ni stykker som må tilføres jevnlig gjennom kostholdet (- de øvrige kan vi selv produsere). Disse ni essensielle aminosyrene vil være hovedfaktoren som avgjør hvor «perfekt» en proteinkilde er for oss mennesker. Utover dette kan faktorer som påvirker fordøyelsesevnen av proteinkilden være avgjørende. For eksempel har soyabønner en god sammensetning av aminosyrer for oss mennesker, men fordi de også har antinæringsstoffer i seg, som vanskeliggjør fordøyelsen og opptaket av disse aminosyrene, kan soyabønner ikke anses som en ideell proteinkilde. Derfor vil det være bedre og tryggere å få inntak av proteiner fra en kilde du vet gir deg riktig effekt.

Matvarer som inneholder mye protein av god kvalitet er kylling, fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter som melk, yoghurt og ost. Disse matvarene kan inkluderes i nesten alle måltider, på en eller annen måte. Likevel vil noe mer spennende mat være en skikkelig boost for motivasjonen din. Mat du kan lage selv med enkle oppskrifter. Vi har derfor hentet frem tre herlige oppskrifter her som du med fordel kan bruke, og som dekker ditt behov for proteiner.

Proteinmuffins med sjokolade-vanilje
Ingredienser:

1 egg
2 eggehviter
10 g øko smør
100 g skyr
50 g hytteost
15 g whey 100 vanilje
10 g kakaopulver
10 g loppefrøskall
25 g fettredusert mandelmel
25 g havregryn
15 g zero melis
15 g zero topping hasselnøtt
Frosting:
10 dadler
1 ss vann
5 g kakaopulver
Fremgangsmåte:
Alle de våte ingrediensene røres sammen med en stavmikser.
Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
Til slutt blandes det hele godt sammen og fordeles i muffinsformene.
Bakes i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Kakene avkjøles og det lages et lite hull i midten med en skje. Hullet fylles med zero topping.
Frosting:
Ingrediensene blandes sammen og smøres på toppen av muffinsene.
Kan eventuelt toppes med kakaonibs

Proteinpannekaker med banan
Ingredienser:

2 bananer
2 egg
5 g loppefrøskall
15 g bokhvetemel (alm.mel er også fint)
15 g Bodylab Whey 100 proteinpulver (med vanilje milkshake eller alm. vanilje)
Bodylab Zero Chocolate topping
Fremgangemåte:
Mos bananene i en skål og bland deretter i de tørre ingredienser.
Tilsett egg og rør kraftig rundt. Rør til en fin røre med en stavmikser.
Varm opp en panne til middels varme, legg røren på og vend når den er fast nok til det. Gjenta.
Ha på Bodylab Zero Chocolate topping og eventuelt hakket mørk sjokolade.

Nøttebrød med protein
Ingredienser:

250 g mørk sjokolade (minst 70%)
50 g peanutter
100 g mandler
75 gram Bodylab Whey Crisp
Fremgangsmåde:
Mandlene hakkes meget grovt og blandes sammen med peanutter og whey crisp.
Sjokoladen smeltes over et vannbad og blandes deretter sammen med nøtteblandingen. Det hele skal være dekket av sjokoladen.
Massen helles i en form. Vi brukte en rund aluform dekket med bakepapir.
Sett formen i kjøleskap i minimum tre timer.
Når massen er helt stiv kan den skjæres i biter i med en brødkniv.
Oppbevares kjølig, så lenge det er noen igjen.

For flere herlige oppskrifter se her: Bodylab.no