Hverdagstreningen som fungerer

Regelmessig fysisk aktivitet er viktig for helse, trivsel og velvære, og kan beskytte mot en rekke sykdommer og plager. Slik får du tid til det i en travel hverdag.

 

Små grep i hverdagen kan ha stor betydning for din helse. 150 minutter med ukentlig fysisk aktivitet kan for enkelte virke uoverkommelig i en hektisk hverdag. Men hvis du fordeler dette utover i uken tilsvarer det 30 minutter aktivitet fem dager i uken. Og du trenger ikke drive målbevisst trening for å få de helsemessige resultatene du ønsker. Det er like mye aktiviteter som å gå til jobben, klippe gresset eller leke med barna som gir deg effekt.

 

Ingen unnskyldninger

Det er fort gjort å finne unnskyldninger for at du ikke får tid til 30 minutter aktivitet. Skal du oppnå dine 30 minutter må du hjelpe deg selv til å legge forholdene til rette. Bruk fem minutter kvelden før på å tenke gjennom hva du må gjøre for å klare dine 30.

Må du bruke dress på jobben så passer det nok dårlig å bli svett på ryggen. Ta på deg en annen overdel og skift på jobben. Kanskje du kan henge igjen dressen din der dagen før, og til og med få dusje før jobben starter. Eller du kan ta den raske gangen eller sykkelturen hjem fra jobben og bli så svett du bare vil, og hoppe rett i dusjen når du kommer hjem. Du får en deilig luftetur etter jobb og kommer garantert hjem lettere til sinns og mer tilstede.

Et annet godt tips er å ta med gode gåsko til turen til eller fra jobb. Høye hæler og dressko er ikke ideelt, dessuten har føttene dine godt av å få kjenne på et annet underlag.

Watch42S2-AlmSpGry-RbrBlk-PF-SCREEN[4]

Mange bekker små

Det å skulle aktivisere deg i 30 minutter hver dag kan oppleves som en stor utfordring. I starten er det viktigste at du reduserer stillesittingen din. Skal du for eksempel snakke i telefonen kan du bruke håndfrie øretelefoner og gå rundt i rommet eller ute mens du snakker. Ta hyppige, korte pauser i arbeidsdagen med jevne mellomrom. Bruk trapper istedenfor heis, eller ta med lunsjen ut og gå mens du spiser.

For å hjelpe deg i gang, og holde motivasjonen oppe, er en smartklokke som Apple Watch perfekt. Denne vil måle hvor aktiv du faktisk er, og gi deg tilbakemeldinger som virkelig motiverer deg. Det er ikke alltid sannheten stemmer overens med det vi tror selv, men det er også ekstra gøy å se tilbakemeldingen når du når aktivitetsmålene dine.

Aktivitetsappen på Apple Watch følger med på hvor mye du beveger deg og når du er i aktivitet, og er dermed et supert hjelpemiddel til å klare å holde et visst aktivitetsnivå gjennom dagen. Den måler blant annet ditt totale aktivitetsnivå, og du når ditt daglige bevegelsesmål ved å forbrenne aktive kalorier. Du setter selv et eget mål på et antall kalorier – men kan også velge et av de forhåndsinnstilte målene som tilsvarer lavt, moderat eller høyt aktivitetnivå. Det er 30 minutter om dagen som gjelder, og dette hjelper Apple Watch deg med å nå.

Eplehuset fronter med Apple Watch kampanjen Dine30 i samarbeider med Helse-Norge og Kreftforeningen. For hver solgte Apple Watch i kampanjeperioden 18.-30. april går 100 kroner til Kreftforeningen. Les mer om kampanjen her…

vistotterkreftforeningen2