Tren effektivt i lunsjen

Så lite som 15 minutter er faktisk nok for å gi både kropp og hode en oppkvikker, og den korte lunsjturen er en fin måte å sørge for at du får gjennomført treningen.

 

Mange fordeler

Lunsjløpingen holder deg i form, reduserer stress, øker endorfin-nivået i kroppen, og dessuten er det bra for kreativiteten. Det er med andre ord mange gode argumenter for å trimme litt på jobb.

Trenger du virkelig en treningsplan? Tre ganger i uka kan du bruke lunsjen til trening. Du trenger ikke bli svett på ryggen, men du må være i aktivitet. For å motiveres til denne aktiviteten vil du ha god nytte av et aktivitetsarmbånd eller en sportsklokke. Da vil du få en påminnelse når det er tid for aktivitet, og du vil kunne se hvor mye aktivitet du faktisk har hatt.

Sett deg et lite mål som du skal nå. For eksempel å gå minst 8.000 skritt i løpet av en dag, ti minutter med trappegåing i lunsjen, eller en gåtur ute ved det stedet der du jobber. Alt dette registreres i armbånd eller klokke, og lagres slik at du kan følge med på tidligere resultater. Denne aktiviteten virker kanskje lite, men helsegevinsten for deg er stor.

 

Finn en trapp

Finn deg en trapp som det tar minst 20 sekunder å gå eller løpe opp. Gå eller løp opp og ned trappen én gang. Deretter gjør du en styrkeøvelse, for eksempel ti knebøy, utfall, burpees eller pushups. Gjenta denne sekvensen, men velg en ny styrkeøvelse hver gang du kommer ned trappen. Gjør så mange serier du klarer på 12-15 minutter.

En annen aktivitet er intervaller. Varm opp med fem minutters gange eller jogging. Deretter kjører dere en såkalt 30-30-økt, som vil si at dere går raskt eller løper i 30 sekunder, og går eller jogger rolig i 30 sekunder etterpå. Gjenta fem ganger. Så bytter dere på å gå eller løpe først, helt til alle har vært først i ett minutt hver.

 

Bruk sportsklokken

Pakk treningsbagen din dagen før, og sørg for å sjekke hva værmeldingen sier. Innholdet i bagen vil variere med årstid og været. På treningsdagen din må du naturligvis droppe å spise i lunsjen, men heller ta deg et måltid da du kommer inn fra treningen din.

Snakk med sjefen om at du tenker å bruke lunsjen til trening en eller to ganger i uka, og sørg for at det er greit. Du kommer nødvendigvis til å bruke noe mer tid enn det som er satt av til lunsj, men kanskje du kan starte dagene da du lunsjtrener 30 minutter tidligere eller jobbe litt lengre. Er du heldig får du også med flere av kollegaene dine på lunsjtrening. Da blir det i tillegg veldig sosialt.

 

Tre ganger i uken

Med hverdagstrening, og ikke minst lunsjtreningen, vil du bli godt rustet til å klare å løpe distansen fem kilometer. Du vil samtidig få en mer opplagt og sterkere kropp som klarer mer. Det er en investering i helsen din.

Bruk sportsklokken, mobilappen eller aktivitetsarmbåndet til å motivere deg til aktivitet. Sammenlign de ulike aktivitetene, og se hva som forbrenner flest kalorier. Eller sjekk hvor mange skritt du går i løpet av lunsjen, og sett deg noen hårete mål som du kan strekke deg mot. Treningen blir fantastisk gøy når du faktisk ser resultatene med en gang.

På Elkjøps nettside finner du et rikholdig utvalg av aktivitetstrackere og sportsklokker. En av de mest populære aktivitetsmålerne er Fitbit charge HR large og small , som finnes i både sort , blå og lilla.

 Aktivitetsmålerne gir deg full oversikt over blant annet aktivitetsnivå og puls.

Sportsklokker er også et fint hjelpemiddel for å motivere til trening. En av modellene Elkjøp anbefaler er Garmin Forerunner 920XT og Polar M400 Polar M400 finnes både i sort, hvitt, blått og rosa . Andre modeller fra Polar er V800, som blant annet har integrert GPS.

TomTom Spark Cardio er en tøff GPS-sportsklokke som kontrolleres enkelt med kun én knapp. Med innebygd pulsmåler gir denne klokken deg nøyaktig informasjon slik at du lettere kan bruke den store LCD-skjermen til å følge med på progresjonen.

Er du ekstra glad i musikk når du trener kan TomTom Spark Cardio Music-sportsklokken med innebygd GPS være noe for deg. Med pulsmåler, Multi Sport modus og en spesiell forhåndsinstallert spilleliste får du en ekstra motivasjon i hverdagen.