Logg treningen og se fremgangen

En sportsklokke er en unik treningsvenn, og et utrolig bra verktøy for deg som liker å være i aktivitet.

Med en sportsklokke kan du både registrere og analysere treningen din. Du finner sportsklokker i mange ulike design, og for mange forskjellige nivåer og aktiviteter. Alle kan la seg motivere og inspirere til å komme i god form med hjelp fra en slik klokke som registrerer den aktiviteten du gjør. Nederst i artikkelen finner du linker til tre gode eksempler.

 

Hva er en sportsklokke
Kjært barn har mange navn. Pulsklokke, gps-klokke, treningsklokke eller sportsklokke. Helt fra starten av 1990-tallet har sportsklokkene utviklet seg fra å være avanserte stoppeklokker med pulsmåling, til å bli svært avanserte klokker med et hav av funksjoner. I dag finnes sportsklokker både for de som vil måle pulsen på den faste gå-turen, til de som ønsker et avansert analyseverktøy for svømming, løping, sykling og mye annet. Med integrert bluetooth, gps, pulsmåler, høydemåler, akselerometer og mye annet finnes det ingen begrensninger på hva klokkene kan gjøre. Du kan til og med lese sms og se hvem som ringer. For deg som ønsker å komme i aktivitet gir en sportsklokke mye motivasjon.

 

Pulsen hjelper deg
Visste du at all trening og aktivitet bryter ned kroppen din? Det betyr at den trenger tid til å restituere seg før du kan gjennomføre neste økt. Sportsklokken hjelper deg med det. Mange trener også uten mål og mening, eller lapskaustrening som mange liker å kalle det. Med sportsklokken kan du planlegge treningen din og få mer ut av hver økt du legger ned, men for å oppnå maksimalt treningsutbytte må du bruke pulsmålingen riktig. Det finnes soner som pulsen skal ligge i, beregnet ut fra din makspuls. Dette hjelper sportsklokken deg med. Gjennomfør en makspulstest, og klokken vil vise deg hvilke soner du bør ligge i når du skal trene. Da får kroppen riktig mengde trening, og du utvikler formen din raskere.

 

Sjekk resultatene dine
Mens du trener vil sportsklokken samle inn veldig mye data. Pulsen din, hvor du løper, hastighet, høyde over havet, temperatur og tiden du bruker. Dette varierer noe med hvilken modell du har. Alle dataene kan du analysere på mobilen din eller pc-skjermen etter trening. Samtidig vil du få en treningslogg som alltid er oppdatert, og det er meget motiverende å kunne se tilbake på tidligere treningsresultater. Har du hatt fremgang, er hvilepulsen din blitt lavere, kan du løpe testrunden din litt raskere nå? Du kan også velge om du vil holde dine treningsresultater for deg selv, eller dele disse med venner og kjente i sosiale medier. Er dere en treningsgruppe kan alle ta del i hverandres fremgang.

 

Sportsklokker i mange fasonger
I dag finner du sportsklokker til mange ulike bruksområder. Her er tre eksempler fra et stort utvalg sportsklokker.

Polar FT4F

For de som ønsker en brukervennlig sportsklokke er Polar FT4F et godt valg. En sportsklokke med pulsmåler og kaloriforbruk.

Tom Tom

TomTom Multi-Sport Cardio er mer avansert. Den er en vanntett sportsklokke med innebygd pulsmåler for deg som vil ta treningen til et helt nytt nivå, enten du løper, sykler eller svømmer. Den har GPS, pulsmåler og måler pulsen på håndleddet.

grmn_forerunner_910xt_12_z

Garmin Forerunner 920XT er en avansert multisportsklokke med gps og pulsmåling, til bruk både på land eller i vann. Det viktigste du gjør når du skal kjøpe en sportsklokke, er å forklare de som hjelper deg i butikken hva du skal bruke klokken til.

Artikkelen er skrevet av Elkjøp og presentert som et annonsebilag på trening.no.