Slik kommer du i gang med trening

Dårlig tid? Trøtt? Vondt et sted? Det er ikke alltid så enkelt å starte med trening, eller å motivere seg til å fortsette med trening. Her er våre tips!

Selv om trening og en aktiv livsstil er godt for kropp og helse, er det ikke alltid vi klarer å komme oss ut i bevegelse. De vanligste utfordringene er at vi ikke har tid til å trene, at det er kjedelig å trene, og mangler selvtillit eller motivasjon. Heldigvis finnes det metoder som vil få deg motivert.

 

Start rolig
Dersom du trente tidligere, men ga opp, bør du tenke over hva det var som gjorde at du sluttet den gangen. Slik kan du sørge for at det samme ikke skjer igjen. Ha realistiske forventninger til deg selv. Start heller ikke for hardt når du begynner å trene. Dersom du ikke har løpt før, men brått begynner å løpe seks kilometer om dagen, kan den nye belastningen på kroppen føre til at du får skader.
Begynn heller med å gå en tur hver dag, og trapp etterhvert opp til å løpe et par ganger i uken. På sikt kommer du i bra nok form til å ha glede av å løpe hver dag – hvis det er det du vil.

Sjekk ut sportsklokkene som gir deg en skikkelig motivasjonsboost.

 

Du kan alltid trene
Mange påstår at de ikke har tid til å trene. Da må du finne tid. Kanskje kan du droppe en time foran TV? Å trene er noe av det beste du kan gjøre for deg selv og de du er glade i. Sett av tid til trening på samme måte som du setter av tid til viktige møter eller vennetreff.
Med hjelp av en sportsklokke eller et aktivitetsarmbånd kan du få automatiske påminnelser om når du bør bevege deg. Da blir det enkelt og ikke sitte stille i lengre perioder.
Hvis du føler deg trøtt og sliten etter jobb, så husk at det er få ting som gir deg mer overskudd enn det å trene. Dersom det lett blir til at du dropper treningen når du kommer hjem, så dra rett på trening etter jobb.

 

Tren sammen med noen
Få med deg en venn, så blir det også sosialt. Hvis den ene er lite motivert en dag, er den andre kanskje mer innstilt på trening. Motiver dine treningsvenner til å logge treningen sin på en av de mange appene du får til smarttelefonen din. Da kan dere følge med på hverandre, og til og med lage en uhøytidelig konkurranse ut av hvem som logger mest trening i løpet av uka eller måneden.
Undersøkelser viser at de som trener sammen med noen, eller er med i et sosialt nettverk av folk som trener, oftere klarer å holde seg til de faste treningsøktene. En annen viktig motivasjonsfaktor er å tenke over hvilke mål du har med treningen, og på alle helsefordelene trening gir deg.

 

Musikk motiverer
Et velkjent råd går ut på å starte dagen en halv time tidligere. Stå opp en halv time før du pleier, og gå en tur før du drar på jobb. Musikk på øret kan gjøre treningen lettere. Med et par kuule hodetelefoner og en heftig spilleliste på iPoden eller smarttelefonen din vil rytmene gi deg en skikkelig boost av motivasjon. Lag en spilleliste på som begynner med rolige sanger, øker i intensitet, og inneholder noen av dine absolutte favoritter.
Bli også mer aktiv i hverdagen. Velkjente råd er å gå i trapper istedenfor å ta heisen, gå eller sykle til jobben istedenfor å kjøre, hopp av bussen noen holdeplasser før du skal av, eller gå istedenfor å kjøre.

Artikkelen er skrevet av Elkjøp og presentert som et annonsebilag på trening.no.