Gi treningstur i julegave

Alt går mye lettere når man er to om det. Det gjelder også løpe- eller skiturer. Gi bort et gavekort på en treningstur til venner eller familie denne julen.

Fast treningskamerat
Til og med de som elsker å løpe eller gå på ski sliter med å komme seg over dørstokkmila av og til, og det å kunne gjennomføre økta med en venn har mye å si for motivasjonen.
Gir du bort en treningstur er det en veldig lur ordning som gir både den som gir og den som får gaven en fast treningskamerat.
Hvor mange økter det skal dreie seg om bestemmer selvsagt du, men man gjennomfører lettere det antallet økter man har sett for seg å få til i løpet av en uke når man har en bindende avtale som involverer andre enn deg selv. I tillegg får man vært sosial. Bedre kan det vel egentlig ikke bli?
For trening utendørs er selvsagt riktig utstyr som lysende refleks og hodelykt et must.

Se fremgang og dra hverandre
Løping er en utrolig fin treningsform. Det er enkelt, lite utstyrskrevende og det kan gjøres hvor som helst – også på vinteren. Variasjon av terreng og omgivelser kan bidra til at motivasjonen opprettholdes, og det samme gjelder for en sportsklokke som ved hjelp av GPS’en viser deg hvor langt du har løpt, samt at den måler puls, gjennomsnittshastighet og kalorier. På denne måten kan du enkelt se framgangen i treningen din. Når snøen kommer er langrenn og slalom fine idretter å drive med.
Gi en sportsklokke i julegave til en du er glad i, og legg ved et ”tren med meg”-gavekort. Da vet du at klokken ikke bare blir liggende i en skuff, men at den faktisk blir brukt til det den skal brukes til, og dere vil begge dra stor nytte av det.

God investering
Lager du i tillegg en periodisert plan for vintertreningen gjør du en god investering for sommerhalvåret. For de som liker å konkurrere i for eksempel sykkelritt eller løpekonkurranser på vår- og sommerhalvåret, er høsten og vinteren den perfekte sesongen for grunnlagsbygging.
Mange merker dessverre at treningsmengden blir redusert i vintermånedene – dagene føles kortere og kulda gjør det mer fristende å bli inne. Men vinterens treningsøkter er en svært god investering med tanke på kommende sesong, og her er det først og fremst mengde, og ikke intensitet, som bør stå i fokus. Lange, rolige turer – enten det er på ski, sykkel eller beina.

Lag en plan i vinter
Lag en plan for deg selv, slik at du lettere kan komme deg gjennom treningsvinteren uten dårlig samvittighet. En form for periodisering kan være lurt. Sett for eksempel ukene frem mot jul som en rolig grunnlagsbyggende periode, mens de kalde månedene etter nyttår kan inneholde noe mer terskeløkter og generelt høyere intensitet. På den måten holder man også motivasjonen oppe, da det ikke blir de samme type økter dag ut og dag inn gjennom hele året.