Gi en sporty julegave til familien

En sporty julegave vil falle i smak hos de fleste, og her har du tipsene til hva som kan passe dine familiemedlemmer, og som gjør at de går et sprekt, nytt år i møte.

 

Det er ofte vanskelig å finne den perfekte julegaven til mor, far og søsken. Sokker og grytekluter fikk de i fjor, og det er lett å tenke i de samme baner i år også. Så sats på sporty gaver!
Med Elkjøps julegavehjelper finner du den perfekte gaven til familien.

Til far

Er det slik at faren din egentlig er en sprek fyr, men at utendørsaktivitetene på vinterstid ofte byttes ut med avis og godstol? En sportsklokke som er lettvint å ta i bruk og som loggfører aktivitet, puls, og kilometeravstand kan være tingen for ham. Det er jo ingen hemmelighet at menn ofte er litt svake for duppeditter. Hvis du i tillegg hjelper til med å sette alt i stand, slik at synkroniseringen til for eksempel telefonen skjer automatisk i det han kommer tilbake fra treningsturen, så blir far helt sikkert fornøyd. På den måten kan han analysere treningen i godstolen etterpå, og lade opp til neste tur. Det blir mer motiverende å komme seg ut – sommer som vinter – om det så er gåturer, løping eller sykling det gjelder.

Til mor
En aktivitetsmåler er en flott julegave til mor, enten hun ønsker å få eksakte tall på den daglige aktiviteten sin, eller hun ønsker en ekstra dytt til å komme seg opp og trimme. Har hun et aktivt yrke kan det være interessant å se hvor mye hun faktisk beveger seg i løpet av en dag, og på den andre siden er en aktivitetsmåler også perfekt for de mer kontorbaserte yrkene – den sier nemlig i fra når det blir for mye stillesitting. Aktivitetsmålere er ofte diskrete armbånd som loggfører antall skritt og dermed distanse tilbakelagt i løpet av en dag. Noen aktivitetsmålere er enkle og gunstige, mens andre har mer avanserte funksjoner som pulsmåler, kaloriteller, loggføring av søvn og mer konkret distansemål. Uansett gir dette armbåndet en fin pekepinn på aktivitetsnivået til mor.

Til søster
Hva med å kjøpe noe annet enn de klassiske jentegavene denne julen? Søsteren din vil helt sikkert sette pris på en sporty julegave som gir treningsmotivasjonen en boost. Hva med et par trådløse hodetelefoner som gjør at hun kan spille favorittmusikken sin både på løpetur og på treningsstudioet? Flere av de trådløse hodetelefonene har flere meters rekkevidde, hvilket gjør at hun slipper å ha mobiltelefonen i lomma mens hun sitter på spinningsykkelen eller gjør knebøy.
Et annet julegavetips for en sprek søster kan være et fotmassasje-apparat. Ingen sier vel nei takk til litt fotpleie. Dette er en fantastisk gave for såre føtter etter mye trening.

Til bror
En sportsklokke kan være et supert julegavetips også for broren din. Det finnes tilpassede klokker for ulike idretter – alt fra multisport til svømming, løping og sykling. Kan hende han allerede har alt av treningsutstyr, men mangler en nyere mobiltelefon med passende applikasjoner slik at han kan synkronisere og analysere treningen sin? Et ypperlig julegavetips til enhver bror. Det finnes mange gode treningsapper som er med på å gjøre treningen mye morsommere.
Flere apper synkroniserer med sportsklokken, men mange fungerer godt alene – både som GPS med kart og som en digital treningsdagbok. Et godt tips, uansett hvilken gave du velger å gi ham, er å gi en aktivitet i tillegg. Gi for eksempel et gavekort på en felles treningstur i uka. Trening og søskentid – en bedre gave kan du neppe gi ham.