Beveg deg hver dag

Er det vanskelig å få beveget seg nok i hverdagen? Den daglige aktiviteten er viktig for at du skal opprettholde en god helse.

Hverdagsaktiviteten er viktig for helsen din. Med et aktivitetsarmbånd eller en smartwatch vil du motiveres til en aktiv hverdag, og få påminnelser om når det er på tide å bevege deg. Det vil også være enkelt for deg å registrere den aktiviteten du gjør, slik at du for eksempel kan se hvor mange kalorier du har brukt eller hvor langt du har gått,

 

All aktivitet teller

All aktivitet du gjør i løpet av dagen er med på å få deg i bedre form. Gå i trapper, sykle til jobben, måke snø, klippe gresset og leke med barna er aktiviteter som vi kanskje ikke tenker på som trening. Hvis du i løpet av dagen klarer å være i aktivitet i minst 30 minutter til sammen så er det gunstig for helsen din. Og det må altså ikke være aktiviteter der du har treningstøy og løpesko på deg.

Tenk gjennom hvordan du kan bli mer aktiv i hverdagen som en del av alt det andre du gjør. Små bolker hvor du går en ekstra runde for å hente kaffe, tar ti pushups hver gang du får en e-post, eller går en ekstra gang i trappen på vei til kontoret.

 

Registrerer aktiviteten din

For å måle aktiviteten din kan du utstyre deg med et aktivitetsarmbånd eller en smartwatch.

Begge to kan du ha på deg døgnet rundt, og de ser veldig stilige ut. De registrerer den aktiviteten du gjør i løpet av dagen, og viser deg tydelig hvor langt det er igjen før du når dagens oppsatte mål. De teller antall skritt du går, hvor mange kalorier du forbrenner, og de gir deg en vibrerende beskjed hver gang du har vært sittet for lenge stille. Aktiviteten din lastes automatisk opp til en app på smarttelefonene din, og når du endelig setter deg i sofaen på kvelden kan du fornøyd gå gjennom hvor aktiv du har vært i løpet av dagen.

 

Aktivitetsarmbåndet

Aktivitetsarmbåndene er slanke, lette og stilige å ha på armen. De vekker ikke mye oppmerksomhet selv om de gjør en formidabel jobb i løpet av døgnet. Det finnes mange ulike aktivitetsarmbånd, både i funksjon og i utseende.

Disse holder oversikt over din daglige aktivitet, de måler søvn, varsler om inaktivitet og kan synkroniseres med både sosiale medier, pc og mobil via Bluetooth. Ved hjelp av et akselerometer registrerer de aktiviteten, og bruker dataene til å beregne kaloriforbrenning og antall steg. Aktivitetsarmbåndet kan også vekke deg på det tidspunktet den mener passer best etter din søvnsyklus – noe som skal resultere i at du våkner mer opplagt.

 

Smartwatch

En smartwatch er flott å se på og stilig å ha på armen. De har samme grunnleggende funksjonene som en aktivitetsmåler, men i tillegg får blant annet GPS og en rekke integrerte apper som passer til ulike aktiviteter. Blant annet GPS-assisterte apper til løping, golf, svømming og sykling. I klokkene Sony SmartWatch 3 SWR50, Samsung Gear S og Garmin Vivoactive finner du også muligheten til å holde kontakt med omverdenen samtidig som du trener.  Klokkene synkroniserer med mobilen din, og du kan enkelt lese av hvor aktiv du har vært, og hvor mye som må til for å oppfylle dagsbehovet. 

Se hele utvalget her.

 

 

last ned fitbit jawbone