Funkygines treningstips til sommeren

– Alle utendørsarealer kan brukes til trening, bare kreativiteten setter grenser, sier Jørgine Vasstrand.

Sommer og ferietid nærmer seg, og vi forbinder ofte dette med avslapning. Men i realiteten blir ofte ferien et påskudd til å rekke alt man ikke får tid til ellers. Dette resulterer kanskje i at man må klemme inn treningsøktene der man får tid, og da lønner det seg å kjøre effektive treningsøkter som involverer hele kroppen, og som kan utføres der du er. Jørgine Vasstrand, også kjent som Funkygine, har ermet stappfullt av gode tips og nyttige treningsprinsipper du bør ha i bakhodet i sommer.

Ingen fasit
Det finnes ingen fasit når det kommer til hva som er riktig og gal trening, understreker Jørgine. Alt av aktivitet er uansett bedre enn ingen aktivitet. Hun spesifiserer at hvis du skal trene med tunge vekter, så finnes det visse anbefalinger på hvordan du bør gjøre øvelsen for at den blir utført mest mulig riktig og skånsomt, men hvis du ser bort ifra dette, så finnes det ingen begrensninger.
– Det er kun kreativiteten som setter grenser, og nå som sommeren er her bør man utnytte det til det fulle. Slå to fluer i en smekk ved å trene samtidig som du kan være ute og få sol på kroppen, sier hun.

Bruk utendørsarealene
Jørgine er stor tilhenger av utetrening, og mener at alle utendørsarealer kan brukes som treningsarena.
– Det er så mange naturlige elementer i omgivelsene våre som kan fungere som hindre og momenter i treningen, sier hun. Trapper er ypperlig for sete- og lårmuskulaturen, store steiner kan løftes, bæres og kastes, motbakkene gjør at du får opp pulsen, mens benker og bord kan utfordre spensten.

Jørgine har på seg Running woman singlet og Running woman shorts fra Running-kolleksjonen til Devold. Foto: Devold/Johan Wildhagen

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tidseffektivt
Har du liten tid mellom slagene, og ønsker at økten skal være så effektiv som mulig, bør du fokusere på de største muskelgruppene, mener Jørgine.
– Gjør øvelser som krever store bevegelser. Dette gir deg maksimalt utbytte av den korte tiden du har til rådighet, sier hun. Og viktigst av alt:
– Det skal være gøy og lystbetont. Få med deg venner eller familie og gjennomfør en morsom og kreativ økt sammen.

På bildet ser du produktene til venstre Running man t-shirt og Running man shorts, og til høyre Running woman t-shirt og Running woman shorts. Foto: Devold/Johan Wildhagen

Bekledning til sommerøktene
I sommervarmen er det gunstig med pustende plagg som ikke lukter så lett. Jørgines favoritt er tynn sommerull med god passform.
– Jeg bruker ull året rundt, og får ofte spørsmål om jeg ikke svetter i hjel, men det er der folk tar feil. Ull er kanskje viktigst å bruke når det er kaldt, og blir derfor det gjerne sett på som et vinterplagg. Men fibrene i merinoullen har egenskaper som både kan absorbere og slippe ut fuktighet – for å varme opp eller kjøle ned. Når det er varmt, vil ullen sørge for å regulere temperaturen ved å kjøle ned ved fordamping. Dette er samme metode som kroppen vår bruker: Vi svetter for å kjøle oss ned. Ull regulerer på denne måten kroppstemperaturen og hjelper til med å holde en jevn temperatur. Hvis du er ute etter lett, elastisk og pustende ull til sommerens utendørstrening, bør du sjekke ut Devold sin nye kolleksjon Running, avslutter hun.