Slik kan du få mer energi ut av dagen!

De fleste av oss vet hvordan det er å ikke ha nok energi til å gjøre alt man vil, og til å fungere optimalt i hverdagen.

Den moderne vestlige levemåten innebærer ofte at man møter utfordringer som kroppen vår ikke helt var laget for, som lange dager på et kontor, betjening av lån til bolig og bil, frister som må møtes og barn som kjøres til skole, barnehage og aktiviteter. Denne artikkelen gir deg noen tips om hvordan du, på naturlig vis, kan øke og opprettholde energinivået gjennom dagen, og dermed også oppnå mer livsglede og høyere livskvalitet.

 

Gi kroppen en naturlig detox

Å mangle energi til å utrette det man vil gjennom en typisk dag kan komme av at kroppens ulike systemer ikke fungerer optimalt, grunnet overbelastninger, stress og en usunn livsstil. Rens kroppen med detox kur for å få kroppen på rett spor igjen, og få den i balanse. Det er ulike måte å gjøre en detox på, som:

Fasting og redusert matinntak. Denne typen detox-kur kan innebære å bare drikke vann i noen dager, eller å kun innta noen typer mat og drikke som grønnsaker, frukter, deilige smoothies eller juice. Med slike detox-metoder kan man føle seg slapp i noen dager grunnet mindre kaloriinntak, i tillegg til at kroppens ulike systemer innstiller seg på endringene. Man vil normalt sett også gå litt ned i vekt når man detoxer på denne måten. Etterhvert kan man merke at man begynner å få økt energi og kan yte mer.

Detoxing med kosttilskudd.Det finnes et bredt utvalg av detox-produkter på markedet, som tas som kosttilskudd i form av kapsler, tabletter eller pulver. Her bør man sette seg godt inn i hva disse inneholder og hva de gjør. Slike kurer kan noen ganger gjøre mer skade enn godt, og man bør i alle fall finne produkter som kun inneholder naturlige ingredienser.

Detox-kurer med te. Detoxing med te kan enkelt legges inn i den daglige rutinen, og er en god måte å detoxe kroppen ved å tilføre den naturlige næringsstoffer. Det finnes en rekke typer sunn detox te som både smaker friskt og godt, og som er tettpakket med ingredienser fra naturen.

 

Søvn og hvile er sentralt

Det er ikke uten grunn at alle dyr behøver søvn, og vi mennesker merker godt om vi ikke får nok av det. Ulike mennesker har ulike behov når det gjelder søvnmengde, men er det slik at du føler at du ikke får nok, eller at du alltid må ha vekkerklokke for å kunne våkne til riktig tid, er dette tegn på at du får for lite søvn. I tillegg kan det være bra å la kroppen våkne gradvis, fremfor å sprette ut av sengen og gå rett i aksjon. Studier viser også at vi både jobber og lærer best når vi tar korte arbeidsøkter på for eksempel 20 minutter om gangen, med 5-10 minutters pauser mellom hver økt. På denne måten opprettholdes energien gjennom dagen.

 

Gode matvaner fremfor stimulanter

Drikker eller kosttilskudd som inneholder mye koffein eller andre stimulanter kan være en midlertidig oppkvikker når man føler seg trøtt, men det er faktisk mulig å holde energinivået oppe med å spise riktig type mat også. Nøkkelen her er å velge komplekse karbohydrater fremfor enkle karbohydrater. Komplekse karbohydrater brytes saktere ned i fordøyelsessystemet, og fører til at kroppen tilføres energi jevnt og sakte, mens enkle karbohydrater gir en rask oppsving i energitilførsel, gjerne etterfulgt av et fall. Typiske matsorter som inneholder enkle karbohydrater er søtsaker, sirup og brus, i tillegg til noen typer frukt, og melkeprodukter. Mesteparten av karbohydratinntaket bør kommer fra komplekse karbohydrater, som man finner i mat som nøtter, frø, bønner, linser, grove kornprodukter og en rekke typer frukt og grønnsaker.

Du kan finne ulike kosttilskudd hos WeightWorld.no