Helsefordeler av Moringa Supermat

Moringa er et svært næringsrikt kosttilskudd som lages av bladene fra den grønne planten Moringa Oleifera. Den har sin opprinnelse fra Nord-india og i dag både vokser den vilt og kultiveres i mange land. Den vokser raskt og kan trives i områder med mye sol og lite nedbør, og har av den grunn vært benyttet i områder hvor befolkningen har opplevd tørke og sultkatastrofer. Den har vært brukt i matprogrammer i India and Afrika for å bekjempe underernæring. Ulike deler av planten har tradisjonelt sett hatt en rekke bruksområder i tillegg til å være en matvare, som parfyme, hårprodukter og til og med gjødsel. Bladene er den mest næringsrike delen av planten.

Moringa som kosttilskudd

Det høye næringsinnholdet kvalifiserer den som en såkalt ‘superfood’, og som kosttilskudd fås den som regel i form av pulver eller kapsler. Den inneholder både proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. Den inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene, og er en god kilde for både jern, kalsium, magnesium, fosfor og mangan. Av vitaminer er den en kilde for vitamin E, vitamin K, vitamin A og B-vitaminer. Dens unike næringsrike sammensetning gjør den til et dekkende kosttilskudd som passer for mennesker som trener, og som trenger å yte mye i hverdagen. Den kan også i praksis fungere som et næringsrikt slankepulver.

Helsefordeler av Moringa
Moringa Oleifera pulver kan by på en rekke helsemessige fordeler, som:

Den er rik på antioksidanter

Moringa inneholder de antioksiderende stoffene klorogensyre, quercetin, flavonoider, polyfenol,og betakarotener. Når vi utsettes for stress eller fra forurensning fra omgivelsene, reduseres kroppens evne til å bekjempe såkalte frie radikaler, som er avfallsprodukter av cellenes prosesser. Tilførsel av antioksidanter kan hjelpe oss til å bekjempe disse, og dermed være beskyttende mot en rekke typer sykdommer, som blant annet kreft. Moringa er svært rik på antioksidanter.

Den kan regulere blodsukker og kolesterol

Noen studier har vist at Moringa ser ut til å redusere blodsukkernivået hos mennesker med diabetes. Høyt blodsukker er et symptom ved flere typer sykdommer, og kan også øke sannsynligheten for å få hjerte- og karsykdommer. Annen forskning har vist at den også reduserer kolesterolnivået i blodet, noe som muligens kommer av de sunne fettsyrene som plantens blader inneholder.

Antibakteriell og kreftbekjempende

Moringa har sopphemmende og antibakterielle egenskaper, slik at den kan beskytte mot bakterietypene som forårsaker urinveisinfeksjoner, blodinfeksjoner og fordøyelsesproblemer.
Disse egenskapene gjør at den kan brukes til vannrensning og når pulveret tilsettes vann, frigjøres antiseptiske stoffer slik at det fungerer som en antibakteriell håndvask. I tradisjonell medisin har den vært brukt direkte på sår, bitt og soppinfeksjoner. Moringa har også vært vurdert som en kandidat for å brukes i kreftbehandling, da den inneholder stoffet niazimicin, som er kjent for å hemme utviklingen av noen krefttyper.

Leverbeskyttende

Bladene fra Moringaplanten inneholder polyfenoler. Disse har vist seg å kunne beskytte leverceller mot oksidering og forgiftning. I tillegg kan Moringa-olje bidra til gjenoppretting viktige enzymer i leveren, iog øke leverens proteininnhold.

Moringa pulver kan du finne sammen med en rekke andre naturlige kosttilskudd fra Weightworld.