Grønn kaffe som et sunnere alternativ

Grønn kaffe er akkurat det man skulle tro – kaffe som er grønn i fargen. Før den vanlige mørke kaffen som vi alle kjenner kommer frem til butikker og kafeer, starter den sitt liv som grønnfargede bønner i kjernen av kaffefrukten.

Når frukten fjernes, blir bønnene tørket og lagret før de fraktes videre. Før risteprosessen er kaffebønnene fremdeles grønne, og får sin velkjente brunfarge kun når de utsettes for høye temperaturer. I løpet av disse komplekse prosessene trekker sukkerarter og oljer seg utover mot kaffebønnens skall for å gi den mørke fargen, i tillegg til at aromaer også frigjøres. Dette er vel og bra, men samtidig er det et stoff i kaffebønnen som det blir mindre av, nemlig klorogensyre. Dette stoffet har vist seg å ha noen gode egenskaper for kroppen, slik at grønn kaffe kan utgjøre et sunnere alternativ til vanlig kaffe, og er et av de mange sunne og naturlige produktene vi selger på Weightworld.

 

Grønn kaffe som drikk og kosttilskudd

De sunne klorogensyrene finnes i en rekke frukter og planter, i tillegg til i grønn te. Stoffet finnes også i betydelige mengder i grønne kaffebønner, og gjør den derfor interessant både som drikk og som kosttilskudd. De grønne bønnene kan fint males opp og kokes til kaffe, selv om man må passe på å ikke overstige 100 grader, i tillegg til at de må kokes i ti minutter eller mer. Kaffen vil smake annerledes og er litt bitrere enn mørk kaffe, og kan derfor gjerne tilsettes søtning som sukker eller honning. Ellers får man grønn kaffe som kosttilskudd, enten i form av pulver eller kapsler. Disse kan tas sammen med måltider, og pulveret kan også blandes ut i kokt vann for å lage en kaffedrikk. Se vår produktbeskrivelse av Green Coffee Bean Pure for et eksempel på grønn kaffe i form av et naturlig kosttilskudd.

 

Grønn kaffe for økt energi

Klorogensyren i den grønne kaffen har vist seg å ha helsefremmende egenskaper, i tillegg til de andre sunne stoffene som også finnes i vanlig kaffe. Grønn kaffe kan også inneholde litt mer koffein enn mørk kaffe, som i seg selv kan påvirke forbrenningen. Det er i tillegg studier som tyder på at klorogensyre kan redusere opptaket av fett i kroppen, og påvirke hvordan det vi spiser omdannes til energi.

Andre helsefremmende egenskaper

Grønn kaffe og klorogensyren som finnes i den grønne kaffen har ulike sunne egenskaper, som inkluderer:

Antioksiderende. Klorogensyrer viser seg å kunne bidra til å redusere såkalt oksidativt stress, nemlig en tilstand av prosessene i cellene våre hvor avfallsstoffer ikke skilles ut godt nok. De antioksiderende egenskapene kan dermed beskytte cellene mot skader på cellene som kan bidra til aldringsprosessen og som kan føre til utviklingen av kreft.

Blodtrykksreduserende. Ulike studier viser at klorogensyren i grønn kaffe kan virke reduserende for blodtrykk, både hos mennesker og dyr.

Har grønn kaffe noen bivirkninger?

Grønn kaffe har ikke andre bivirkninger enn vanlig mørk kaffe, men den kan inneholde noe mer koffein. Den bør derfor tas i moderate mengder hvis du ikke er vant med kaffe, eller hvis du er spesielt følsom for koffein. Naturlige grønn kaffe kapsler består kun av naturlig grønn kaffe, uten noen form for tilsetningsstoffer.