10 grunner til å prøve Spirulina

Spirulina er et naturlig sunt helseprodukt som lages av en type blågrønnalge (Arthrospira), som er tettpakket med næring og godhet. Algen forekommer naturlig i mange deler av verden, og kultiveres også mange steder.

Kjøp Spirulina tabletter, eller i form av kapsler, flak eller pulver, og benytt den gjerne både som kosttilskudd og som en nærende ingrediens i ulike typer mat og drikke. Den har en hel rekke fordeler, slik at den uten tvil kvalifiserer som en av verdens beste ‘superfoods’. Det er ikke uten grunn at NASA har vurdert den som en potensiell type mat for astronauter i verdensrommet. Her er 10 fordeler som Spirulina kan gi deg:

1. En super kilde for proteiner
Spirulina inneholder opptil 60% proteiner, og har i seg alle de essensielle aminosyrene – de aminosyrene kroppen ikke kan produsere selv, slik at den er er formidabel proteinkilde på lik linje med egg eller hvitt kjøtt.

2. Jobber mot bakterier og virus
Spirulina jobber mot og begrenser veksten av bakterier og andre vekster, og har også vist seg å begrense aktiviteten av AIDS i mennesker som er smittet.

3. Inflammasjonsdempende
Stoffene vi finner i Spirulina har i flere studier vist seg å være inflammasjonsdempende, noe som gjør naturlig Spirulina pulver nyttig som et tilskudd i ethvert kosthold.

4. Den gir deg en naturlig detox
Spirulina inneholder en god del klorofyll, som bidrar til å transportere giftstoffer ut av kroppen, blant annet spor av tungmetaller. Den inneholder også en rekke andre næringsstoffer som på ulike måter bidrar til utskillelse av toksiner.

5. Gir økt energi
Sammen med et sunt kosthold fungerer Spirulina som en naturlig energi-booster, og dette kosttilskuddet er spesielt nyttig for mennesker som trener og trenger å yte mye i hverdagen.

6. Reduserer blodtrykket hos noen mennesker
Det blågrønne pigmentet fykocyanin ser ut til å redusere noen typer funksjonsfeil i kroppens celler, som kan føre til forhøyet blodtrykk.

7. Inneholder GLA og sunne fettsyrer
Spirulina inneholder GLA, eller gammalinolensyre, og Omega-3, 6 og 9 fettsyrer som alle er næringsstoffer som kroppen behøver for ulike livsviktige prosesser. Disse bidrar også til å redusere kolesterolnivået, og kan dermed være beskyttende mot hjerte- og karsykdommer.

8. Den kan hjelpe mot allergier
Noen studier viser at Spirulina ser ut til å redusere reaksjoner mot allergener, som nysing, hosting og tett nese, noe som kan komme av dens anti-inflammatoriske egenskaper.

9. Styrker immunforsvaret
Spirulina øker produksjonen av antistoffer, og beskytter oss mot bakterier, infeksjoner og kroniske sykdommer som kreft.

10. Tettpakket med antioksidanter
Spirulina inneholder proteinet fykocyanin, som bidrar til å gi algen sin blågrønne farge, og er en del av fotosynteseprosessen i algene. Den er en virkningsfull antioksidant som bidrar til å bekjempe såkalte frie radikaler, og andre antioksiderende stoffer som finnes i Spirulina er vitamin E, karotenoider, selen og fenolsyrer. Alle disse kan hjelpe oss med å hindre sykdommer som kreft, og bidrar til at hud, øyne og hår ser friskere og sunnere ut.

Du kan kjøpe spirulina fra WeightWorld.no