Bli med på Rosa sløyfe-løpet

Brystkreft rammer flere enn den som får det. I oktober kan du løpe eller gå Rosa sløyfe-løpet for å støtte rosa sløyfe-aksjonen og vise omtanke med dem som er rammet.

Rosa sløyfe-løpet ble arrangert for første gang i fjor, men da bare i Oslo. Hele 1500 deltakere jobbet seg opp langs Akerselva motstrøms. I år arrangeres løpet i seks forskjellige byer: Trondheim, Oslo, Tromsø, Bergen, Haugesund og Kristiansand. Sikre deg en plass i høstens fineste veldedighetsløp, sammen med venner, familie eller kolleger.

Inntektene går til brystkreftforskning
Rosa sløyfe-løpet ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og deres forskning på brystkreft. De ulike løypene i de forskjellige byene ligger alle på rundt syv kilometer, og uansett om du går eller løper, er du med og støtter en god sak. Rosa sløyfe-løpet er en unik opplevelse hvor du får vært fysisk aktiv sammen med andre, og samtidig som du bidrar med en hjelpende hånd. Deltakelse koster 400 kroner, hvor minimum 200 kroner går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Ved påmelding kan du i tillegg donere mer enn deltakeravgiften hvis du ønsker det.

Alle kan delta
I fjor var løpet forbeholdt kvinner, men i 2017 ønsker løpet også menn hjertelig velkommen. Brystkreft rammer også menn, og det er like mange menn som kjenner en som er eller har vært rammet av brystkreft. Vi streber også etter å legge til rette for at rullestolbrukere også kan delta i alle løp.

Hånd i hånd med årets informasjonstema
Hvert år lanserer Rosa sløyfe-aksjonen et informasjonstema som de ønsker ekstra fokus på i oktober måned. I år er dette tema senskader etter brystkreftbehandling. Mange opplever at fysisk aktivitet er et nyttig verktøy i denne perioden. Selv om man er friskmeldt etter en behandling, er man ikke nødvendigvis frisk. Trening og mosjon hjelper mange tilbake til en mer normal hverdag, og nettopp derfor er Rosa sløyfe-løpet et fantastisk mål å trene mot.

Et løp der tid og tempo ikke kommer først
Rosa sløyfe-løpet ønsker å legge til rette for at alle – absolutt alle – kan være med. Pulssoner, kilometertider og løyperekorder er ikke det viktigste i dette løpet. Her spiller det ingen rolle om du går, gogger, jogger eller løper. Det viktigste er at vi sammen kan nyte det å være fysisk aktive ute i naturen, sammen for en god sak.