Hvem er din beste konkurrent?

Rivalisering kan forbedre både prestasjon og medfølelse, og behøver ikke være knyttet til negative assosiasjoner. Hvem er din rival?

I samarbeid med professor Gavin Kilduff fra New York University Stern har Bjørn Borg forsket på rivalisering, og hvordan det kan forbedre sportslige prestasjoner. Rivalisering er kanskje mer aktuelt enn noensinne i den verden vi lever i, men behøver ikke nødvendigvis være knyttet til en situasjon hvor to konkurrenter hater hverandre.

– Det er mer en situasjon der to konkurrenter er knyttet til hverandre. En rival vil motivere en utøver til å trene hardere, lengre og yte deres absolutt beste, forklarer Kilduff.

Gjensidig respekt
Nettopp det er utgangspunktet for Bjørn Borgs nye kampanje Dear Rival, som fokuserer på de positive effektene ved det å ha en rival, og det faktum at din største konkurrent faktisk kan være din beste venn ettersom han eller hun presser deg lengre enn du selv er i stand til å gjøre.

Tennis- og sportsinteresserte husker vel alle den intense rivaliseringen mellom Bjørn Borg og John McEnroe. De presset hverandre til å bli enda bedre gjennom hele deres karriere, som igjen har inspirert fashion- og sportsmerket til å fortelle verden at man ikke trenger å kjempe mot hverandre selv om man er rivaler.

– Et sted i rivalisering finnes det respekt og en hyllest som vi tror er virkelig vakker, sier Jonas Lindberg Nyvang, markedsdirektør i Bjørn Borg.

Positivt og lystbetont
Også Bjørn Borg-ambassadør og personlig trener Hedvig Bang tror rivalisering kan ha en rekke positive fordeler.

– Jeg har alltid likt å trene sammen med andre. Vennlig rivalisering er definitivt kun positivt i mine øyne. Jeg lærer alltid noe nytt, og pusher meg selv det lille ekstra. Bare se på kjente rivaler som virkelig har pushet hverandre til neste nivå som Bjørn Borg og John McEnroe eller Petter Northug jr. og Marcus Hellner, sier hun.

Den siste kolleksjonen til Bjørn Borg er også laget for at du skal kunne yte maksimalt. I tillegg til stor variasjon og mange valgmuligheter, er til og med undertøyet laget for prestasjon. Mens bomull blir vått, klamt og ubehagelig på trening er den nye Performance-serien pustende og skapt for bevegelse.

KONKURRANSE
Det å ha en konkurrent kan gjøre samhold og prestasjon bedre ved gjensidig respekt. Hvem er din beste rival? Delta i konkurransen på Facebooksiden til Trening.no, og vær med i trekningen av ti Performance boksershortser.

Nysgjerrig på Bjørn Borgs Performance-boksershortser? Du kan velge mellom tre ulike modeller neste gang du skal ha deg en treningsøkt.

 

1) Performance (kr. 249,-)
Performance shorts med normal lengde. Slitesterkt og behagelig Hydro-pro materiale som transporterer fuktigheten vekk fra kroppen. Flate sømmer for ekstra komfort. Laget i polyamide stretch materiale.

2) Performance Pro (kr. 299,-)
Leveres med mesh-materiale på skrittet og baksiden, for ekstra pusteevne. Dermed blir også fuktigheten transportert vekk fra kroppen. Samtidig gir de flate sømmene ekstra god komfort.
Boxershortsen har en meget god polyester-stretch kvalitet for «second skin feeling».

3) Performance Pro Windproof (kr. 499,-)
Denne boksershortsen passer perfekt til trening utendørs – særlig om vinteren. Prøv den på neste løpe- eller langrennstur.

Se mer i nettbutikken.

 

Foto: @fotobakken