Hvilken skiløper er du?

Liker du de raske løypene, eller sverger du til stålkanter og høyfjellet? Finn ut hvilken type skiløper du er.

Nordmenn er glade i å gå på ski, uansett om det er en kosetur fra hytta eller som merkejeger i Birken. Langrenn ligger i folkesjela. Skiløyper blir kjørt opp så fort det er nok snø, og den ivrige skiløperen legger gjerne ut på tur til alle døgnets tider.

Når du skal kjøpe skiutstyr er det viktig at du vet hvilken type skiløper du er. Er du den som trenger ski til rolige turer fra hytta, eller er du en mosjonist som gjerne går to til tre turer på skiene hver uke? I dag finnes det et utrolig stort utvalg av utstyr til skiløperen, og gjør du de riktige valgene så blir skituren også mye bedre. En svært viktig del av skiutstyret er støvelen. Den skal hjelpe deg til å ha riktig teknikk, holde deg stabil på langrennsskiene, og ikke minst skal den være komfortabel å ha på seg. Her kan du finne hvilken kategori skiløper du passer best i, og dermed hvilke skistøvler som passer deg best.

Er du Birkebeineren?

Hver vinter arrangeres det et stort antall mosjonsrenn rundt om i landet. Er du blant de som liker å konkurrere, og som liker å presse deg selv i kamp om gode plasseringer? Du trener mye på ski, både i lysløypa på kveldstid, og de lange turene i marka i helgene.
Da er skiskoen Alpina ECL Pro Maraton noe for deg. Dette er skoen for eliten i langløpssirkuset, og foretrukket blant de beste langløperne i verden. Dette grunnet dens lave vekt, gode stabilitet og sålen som gjør denne til den perfekte skoen for elitemosjonisten/Birkebeineren. Karbonstøtten og skokonstruksjonen er meget lett, og gir en stabil sko som gjør at løperne får maksimal kraft og kroppstyngde fremover ved staking. Sålen er konstruert slik at man lettere kommer frem og over stavene ved staking. En unik støvel for de virkelig lange rennene som Vasaloppet, Birken og Marcialonga. John Kristian Dahl har vunnet Vasaloppet to ganger med denne støvelen.


Str. : 35,5-47,5
Farge : Rød/hvit/sort
Veil. uts. pris: 4499 kroner
Sjekk ut mer om denne skoen her: Alpina ECL Pro Maraton

Mosjonisten

Går du to til tre skiturer i uka, og en rolig langtur i helgene? Da er du en ski-mosjonist. Du liker å holde deg i form, og langrenn er en perfekt aktivitet for nettopp det. Mange løpere og syklister bruker også langrenn som alternativ treningsform gjennom hele vinteren.
Mosjonisten ønsker skistøvler med ekstra stabilitet på lange turer og treningsøkter. Alpina CCL+Maraton Klassisk sko er bygget til dette formålet. Med 4 Dry-membran og en karbon ankelstøtte, som gir økt sidestøtte og stabilitet ved staking, samtidig som myk fleks gir normal føring for klassisk diagonal.  I tillegg avlaster karbonstøtten muskulaturen ved langvarig staking. CCL+Maraton er også konstruert for litt mindre intensitet, og er dermed varmere, og noe tyngre, uten at det går for mye på bekostning av yteevnen.


Str.: 36-47
Farge: Rød/sort
Veil. uts. pris: 3999 kroner
Sjekk ut mer om denne skoen her: Alpina CCL+ Maraton Klassisk

Hytteløperen

Skiløypene testes ut i vinterferie og påskeferie, eller du liker å ta deg en tur i uka i den lokale lysløypa. Hytteløper elsker de lange rolige turene i skiløypene på fjellet, gjerne med en termos og appelsin i sekken. Men selv med et rolig tempo stilles det krav til gode skistøvler.
Alpina ACombi / ACombi Eve er en svært populær klassisk/kombi-skistøvel med ekstra god støtte på anklene og meget god passform. Den passer til lange skiturer og trening, og har blant annet plastmansjett og powerstropp lukking for riktig kraftoverføring og skikontroll. Eve er damemodellen.


Str. : 36-50 / 35-42
Farge : Sort/rød / Sort eller Hvit/rød
Veil. uts. pris: 2199 kroner
Sjekk ut mer om denne skoen her: Alpina ACombiAlpina ACombi Eve sort og Alpina ACombi Eve hvit

Fjellgeita

Trives du best utenfor de oppkjørte skisporene, og ønsker å utforske terrenget der ingen andre ferdes? Da er du en fjellgeit, og velger gjerne turski med stålkanter.
Skistøvelsen Alpina BC Nansen er et godt valg for deg som går kortere turer i lett fjellterreng. Den er isolert med Thinsulate, som gir høy komfort og varm skisko. Overdel er laget med en plast støtte på innside og utside av ankelen. Det gir ekstra stabilitet for krevende terreng og dårlige spor.


Str.: 35-49
Farge: Sort/rød
Veil. uts. pris: 1899 kroner
Sjekk ut mer om denne skoen her: Alpina BC Nansen

70 år med kunnskap

Alpina har i 70 år vært markedsledende produsent av funksjonalitet og design innen skisko og støvler. Som en av verdens mest kjente skomerker innenfor skisport, bruker de all sin kunnskap og kreativitet på stadig å videreutvikle gode løsninger og fremragende teknologi. Alpina er eneste produsent som kun spesialiserer seg på sko, og er skomakere.