– Jeg sier aldri nei

Allerede som 14-åring hadde Martine Slotvik planene klare – hun skulle spre treningsglede!

Det har alltid ligget i kortene at det var personlig trener hun skulle bli. Med hele 14 ulike gruppetimer hver uke i tillegg til privattimer og kostholdsveiledning kan en trygt si at drømmen er realisert. Super-PT er nok en passende betegnelse på Martine fra Brønnøysund.

Heftig timeplan
I dag jobber Martine på et treningssenter i Ski hvor hun instruerer i alt. Virkelig alt: Aerobic, Step, zumba, styrke, trx, catslide, kettlebell, fitwalk, fitnessball, spinning, yoga, pilates, stretching og diverse bootcamps. Men hva som er favoritten er vanskelig å svare på.
– Jeg er egentlig veldig glad i alt. Når man får laget sine egne timer, brukt egen musikk og det kommer masse folk, så er det jo veldig gøy da, smiler Martine, og legger til at hun ikke ville holdt på i 14 år hadde det ikke vært for at hun stortrives. Hun får gode tilbakemeldinger, både eksplisitt og implisitt.
– Jeg ser det som et godt tegn når de kommer og stiller seg på sin faste plass uke etter uke. Det er også fint å se folk bevege seg utenfor sin egen komfortsone – de som kanskje bare gikk på aerobic før, begynner plutselig med slynge- og styrketrening – det er fint, sier Martine. Men det er ingen tvil om hva som er det aller, aller beste med jobben:
– Det beste er å spre treningsglede, det er helt magisk!

Artikkelen fortsetter under bildet.

På bildet har Martine på seg 2XU Tech Vent S/S Top, 2XU Stride 4 Shorts, og 2XU Striped Run Compression Socks. Foto: Lars Erik Bakken

På bildet har Martine på seg 2XU Tech Vent S/S Top, 2XU Stride 4 Shorts, og 2XU Striped Run Compression Socks. Foto: Lars Erik Bakken

Kunnskapsrik
Martine har en bachelor i ernæring i tillegg til PT-utdannelse og ett årsstudium i folkehelse. Samt kurs i alle gruppetimene hun instruerer i, selvfølgelig. Til sammen utgjør dette en helhetlig pakke som Martine får bruk for hver dag. Det finnes, naturlig nok, mange feiloppfatninger der ute når det gjelder trening, og Martine er flink til å spe på med teori underveis i øktene, og ikke minst etterpå. Etter hver gruppetime går det med en halvtime for å svare på spørsmål fra ivrige, nysgjerrige kunder.
– Det er viktig at folk føler seg trygge nok til å spørre om ting de lurer på, i stedet for at de kanskje har vondt et sted eller gjør øvelser feil, poengterer Martine.
For å leve av dette yrket må man først og fremst ha variasjon.
– Skulle jeg gjort det samme hver uke, så tror jeg at jeg hadde fått en del belastningsskader, sier hun. I tillegg kan hun variere hverdagen med kostholdsveiledning, og gjennom PT-studiet har hun fått en stor øvelsesbank å ta fra
– Det er en kjempepakke, smiler Martine.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Martine har på seg 2XU Compression L/S Top og 2XU Elite MCS Compression Tights.

Martine har på seg 2XU Compression L/S Top og 2XU Elite MCS Compression Tights. Foto: Lars Erik Bakken

Fjell er favoritten
Som nevnt har dette vært drømmeyrket for Martine i mange år. Allerede som 14-åring hadde hun sine egne hjemmelagde treningsprosjekt, bøker og treningsmagasiner. Dette var til og med før treningsstudio-trenden tok av for fullt. De siste 15 årene har hun vokst i takt med trenden, og er i dag glad for at det er blitt mer vanlig å trene.
– Det at folk skjønner viktigheten av trening – det er fint, sier Martine.
Men til tross for at treningsstudioet nå er blitt en stor del av livet hennes, er det fortsatt fjell som er favoritten. Når hun har tid drar hun hjem til Brønnøysund med hunden Quattro for å slappe av og gå i fjellet.
– Det er den beste følelsen i verden!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Lars Erik Bakken

Foto: Lars Erik Bakken

Alltid konkurranseklar
– Hvis jeg får en utfordring, så sier jeg aldri nei, forteller Martine. Hun mimrer tilbake til Birken for fire år siden. Hun skulle egentlig bare heie frem familien, men fant ut kvelden før at hun ikke orket å bare se på. Så da meldte hun seg på halvbirken og kom på femteplass i sin klasse. Og løpingen gjennomføres gjerne i treningstøy fra 2XU. Martine kjøpte noen av de første tightsmodellene som kom på markedet i USA for flere år siden, og var positivt overrasket over den bedrede passformen på sommerens nye 2XU-kolleksjon. Hun trekker frem Mid-rise-modellen som et godt produkt og bedyrer refleksene mange av tightsene har.
I tillegg til Birken har hun også løpt en del Obstacle races, og nå står Sommernattsløpet i Oslo den 18. juni for tur.
– Jeg håper jeg får lagt inn noen løpeøkter før Sommernattsløpet – jeg må komme meg under 25 minutter, det er mitt mål, da er jeg fornøyd, sier Martine.

Les også: Med 2XU på fotoshoot.

580 2XU_Logo v2