– Jeg har et sinnsykt konkurranseinnstinkt

Jørgen Myking driver aktivt med både landeveissykling og langrenn – og han elsker å konkurrere!

Han har spilt på landslaget i bandy og han har en treningsform for enhver årstid. Han er stadig på utkikk etter nye utfordringer, og vil helst naile det med en gang.
– Jeg er veldig idrettsglad, sier Jørgen Myking når vi ber ham beskrive seg selv. Og det er nok en svært treffende beskrivelse.

Allsidig
Jørgen har vært innom mange idretter. Han er nysgjerrig og ivrig etter å mestre. Som ung gikk det i ski og fotball, og etter hvert gikk han over til å spille bandy – en mindre kjent idrett som kan beskrives som en blanding av fotball og hockey, og som utføres på is. Til tross for at Jørgen spilte på landslaget, med både nordisk mesterskap og VM på CV-en, så ga han seg med bandy i fjor. Nivåforskjellene mellom nasjonene ble for store. I Norge er bandy en liten idrett som utøves på hobbynivå, mens andre land har profesjonelle, betalte utøvere på sine landslag. Jørgen bestemte seg for å prioritere skole og samtidig plukke opp langrenn igjen.
– Men jeg har tatt med meg mye treningslede og motivasjon fra bandyen, forteller Jørgen.

580px_DSC0773Jørgen roof

På bildet har Jørgen på seg 2XU GHST S/S Top og 2XU GHST S/S Shorts. Foto: Lars Erik Bakken

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Leker» seriøs
Selv om Jørgen, ifølge seg selv, kanskje ikke er den som er mest genetisk anlagt for langrenn, lar han seg ikke stoppe av det.
– Jeg tar det seriøst, trener så mye jeg får til og er veldig målrettet. Det er dette jeg liker å gjøre, og det er treningsgleden ved det å gå på ski som driver meg. Det er viktig for meg å gjøre ting hundre prosent når jeg gjør noe. Jeg later som jeg er en kjempeseriøs toppidrettsutøver – når jeg gjør alt jeg kan for å prestere best mulig, da blir det mye morsommere, ler Jørgen.
I vinter gikk han fire renn og var fornøyd med resultatene. Eller som han sier selv:
– Det gikk forholdsvis bra ut ifra forutsettingene og forventningene, så jeg er fornøyd. Men det skal gå fortere neste år – jeg skal trene enda mer i sommer!

Året rundt
På sommeren går det mest i rulleski og sykling, og padling, som er Jørgens nyeste hobby. Løpingen intensiveres på høsten. Når det blir for vått og glatt for rulleski og for kaldt for sykling, da løpes det. Med andre ord har han en treningsform eller to for hver årstid.
– Da blir jeg ikke lei og jeg unngår skader i tillegg til at jeg holder motivasjonen oppe, sier Jørgen. Han trener om lag 15 timer i uka og studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøyskole i Oslo. Skolen har gode treningsfasiliteter både på bygget og i nærområdet ved Sognsvann, så alt er tilrettelagt for en treningsøkt hvis man har en time eller to mellom forelesninger. Studieretningen gir ham et godt innblikk i anatomi og fysiologi som gjør at han enkelt kan overføre teorien til praksis i form av sin egen trening.

580px_DSC0309-jørgen-posing

På bildet har Jørgen på seg 2XU Elite Compression L/S Top og 2XU Elite MCS Compression Tights. Foto: Lars Erik Bakken

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tempoøkter mot Sommernattsløpet
Jørgen kunne selvfølgelig ikke si nei til en invitasjon til Sommernattsløpet som arrangeres i Oslo den 18. juni. Når han får en utfordring tas den på strak arm.
– Konkurranser er kjempegøy, så da er det bare å ta på seg løpeskoene og løpe det man er god for. Det blir morsomt! Jeg må nok legge inn noen løpeøkter før løpet. Det er jo asfalt, så jeg bør kanskje kjøre løpe litt på bane eller asfalt, slik at kroppen venner seg til å løpe på hardt underlag. Jeg vil nok prioritere fartsøkter hvor du får trent litt hastighet, i og med at det er et kort løp – kanskje en typisk friidrettsøkt, sier Jørgen og foreslår 6 x 1000 meter i litt over terskelfart. Han har med andre ord planene klare, og målet han landet på, etter litt regning på kilometertid, er 18 minutter.

Nesten naken
Jørgen har brukt både den korte og den lange tightsen fra 2XU mye, og er veldig fornøyd med komfort og passform.
– Det føles som jeg løper naken, bare at jeg ikke er naken – hvis du skjønner hva jeg mener, de sitter veldig godt. Jeg hater at tightsen ikke sitter ordentlig i rumpa skrittet. Jeg er veldig kresen på treningstøy, men jeg synes 2XU-tightsene er gode, uavhengig av kroppsform siden de former seg etter kroppen. Jeg bruker de særlig når jeg løper, og også når jeg padler, forteller Jørgen.

580px_DSC0768Jørgen roof

På bildet har Jørgen på seg 2XU GHST S/S Top og 2XU GHST S/S Shorts. Foto: Lars Erik Bakken

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sporty innstilling
Selv om Jørgen satser mer på langrenn enn de andre idrettene han driver med, så konkurrerer han likevel i alle grener. Konkurranseinstinktet er så absolutt på plass.
– I sommer skal jeg hive meg med på noen landeveisritt – men det er skirennene til vinteren som er høydepunktet, forteller Jørgen. I tillegg har han planer om å få testet ut padleferdighetene, og håper han finner en lavterskel-konkurranse som han kan være med på.
– Jeg slenger meg med for moro skyld og for å sjekke hvordan kroppen funker – det hadde vært gøy, sier Jørgen. Og viser dermed en utrolig sporty og riktig innstilling til idrett – det skal være moro å konkurrere.
– Hvis noen viser meg noe nytt – et eller annet som jeg ikke har prøvd før – så har jeg veldig lyst til å si: «det der klarer jeg, det er null stress, jeg kommer til å slå deg!» Jeg har et sinnsykt konkurranseinstinkt. Er det noe noen andre klarer som jeg ikke har gjort før, så vil jeg veldig gjerne være god på det med en gang. Det er nok derfor jeg trener såpass mye som jeg gjør – for da kan jeg konkurrere på så mange fronter, sier Jørgen.
– Jeg er ikke god i noe, men jeg er halv-dårlig i mye, som jeg liker å si.

580 2XU_Logo v2