Tips til skiløperen

Her kommer noen tips til øvelser du kan gjøre nå i vinter. Disse øvelsene har alle til felles at de er veldig skirelaterte, og kan hjelpe deg å toppe formen i skisporet i vinter. Dette øvelsesutvalget har også til felles at de er særs bra for å trene opp kjernemuskulaturen din.

 

Kjernemuskulaturen vår pleier jeg ofte å referere til som kroppens grunnmur. ”Har du en dårlig grunnmur, har du et dårlig hus”. Når det kommer til skigåing er det en kjempefordel å være sterk i kjernemuskulaturen, og vi på Mykjemeir er store tilhengere av å trene med sklimatter. Jeg vil her ta for meg noen ski-relaterte øvelser, som kan hjelpe deg i skisporet nå i vinter.

OBS! Denne graderingen av øvelsene tar utgangspunkt i personer som er noe viderekomne, men samtlige av øvelsene kan tilpasses til ditt nivå.

  1. BJØRGEN

ski2

Slik gjør du: Stå på albuene i en plankeposisjon, og start øvelsen ved å gli bakover så du får en skrå vinkel fra albue til skulder. Trekk deg deretter inn og fullfør denne bevegelsen opp i en pushupsstilling/høy planke.

  1. UTFALL TIL SIDEN

ski3

Slik gjør du: Start oppreist med en sklimatte under ene foten, skli så ut med denne foten mens du bøyer den andre foten ned mot 90 grader. Hovedandelen av vekten og kroppen din skal være på foten som bøyes. Foten som har matten under seg skal trekkes langs gulvet samtidig som du skyver med den bøyde foten din for å komme tilbake til utgangsstilling. Øvelsen kan gjøres tyngre ved hjelp av f.eks en vektstang på skuldrene.

  1. DOBLE BENDRAG

ski4

Slik gjør du: ta utgangspunkt i en pushupsstilling og plasser matter under beina. Her skal du trekke beina mot albuene dine, og komme tilbake i utgangsstilling. Fokuset skal være på kontroll av kjernemuskulaturen din og prøve å kun bevege beina, mens resten av kroppen får stå i ro ”beina går, resten står”.

  1. LATSDRAG OVER GULV

ski5

Slik gjør du: legg deg ned med magen mot gulvet, og strekk hendene foran deg. Trekk deg deretter fremover og oppover med så strake hender du kan, og fullfør bevegelsen opp i en høy planke.

  1. LATSTREKK

ski6

Slik gjør du: Stå i en høy planke, og trekk håndtaket i kabelapparatet inn under kroppen samtidig som motsatt bein jobber diagonalt i møte med hånden. Gli og slipp så opp tilbake til utgangsstilling og gjenta.

Artikkelen er levert i samarbeid med mykjemeir.no