Slik kan du øke muskelmassen

Drikk dette før du skal legge deg for å få økt utbytte av styrketreningen.

Resultatene fra en ny studie viser at en proteinshake før du legger deg kan være effektivt om du vil øke muskelmassen.

Forskning har tidligere vist økt proteinsyntese hos rotter som inntar proteintilskudd før de går i søvn. Men det er tidligere ikke påvist at daglig proteininntak før leggetid kan være effektivt for å øke muskelmassen som tilpasning til styrketrening.

Denne studien ville se på dette: Hvilken effekt har proteininntak rett før leggetid på en person som trener styrke regelmessig?

For å finne svare på dette ble 44 unge menn (i starten av 20-årene) delt i to grupper. De skulle alle gjennomføre et 12 ukers langt styrketreningsprogram. Den ene gruppen inntok et proteintilskudd bestående av 27,5 gram protein, 15 gram karbohydrater og 0,1 gram fett hver kveld før leggetid. Den andre gruppen inntok et placebo som ikke inneholdt kalorier.

Før og etter styrketreningsperioden fikk begge gruppene målt endringer muskelmasse og maksimal styrke. Resultatene viste at gruppen som inntok proteintilskudd fikk en økning i både muskelmasse og maksimal styrke.

Forskerne konkluderer med at proteintilskudd før leggetid er en viktig strategi for unge menn som ønsker å gå opp i muskelmasse og økt styrke.

Les også: Kort og godt om proteiner

 

Kilde: Protein Ingestion before Sleep Increases Muscle Mass and Strength Gains during Prolonged Resistance-Type Exercise Training in Healthy Young Men.