Hjerteinfarkt av lavkarbodiett?

Den norske forskeren Kjetil Rettestøl ved Universitet i Oslo mener at lavkarbodietter i verste fall kan gi hjerteinfarkt.

I dagens VG refereres det til Kjetil Rettestøl, førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.  Her uttaler forskeren at slanking ved hjelp av lavkarbo kan gi deg hjerteinfarkt.
Årsaken er ikke reduksjon i matvarer med mye karbohydrater som poteter, ris, mel og pasta, men at disse matvarene blir erstattet med fettholdige produkter som fete meieriprodukter og kjøttvarer.

Trening.no hadde en artikkel om dette i 2010.

Selv om en slik endring av kostholdet kan gi vektreduksjon mener Rettestøl at kroppen også blir utsatt for en økt helserisiko. 

Normalvektige vs overvektige
Forskeren mener at denne effekten kan bli forsterket dersom normalvektige går på en slik diett.  For overvektige derimot, kan en lavkarbodiett ha en gunstig effekt.

Nyansert syn
Doktorgradsstipendiat Espen Rostrup sier til VG at det er trygt å gå på lavkarbodietter med mindre stivelse, uten sukker og med masse frukt og grønnsaker samtidig som fettkildene er varierte.  Men blir det et ensidig kosthold basert på egg- og bacondietter kan lavkarbodietter være direkte usunne.