10 kostholdstips for å gå ned i vekt.

Trener du for å gå ned i vekt? Her er 10 kostholdstips som kan hjelpe deg.

Dersom du er på jakt etter enkle råd for hvordan gå ned i vekt finner du dem her.

1.Spis fiber! Ditt kosthold må bestå av fiberrik mat slik som hele kornsorter, frukt og grønnsaker, som alle hjelper deg med å øke metthetsfølelse til hvert måltid.

2.Vær forsiktig med flytende kalorier.  Juice er bra for deg og kaloririke kaffedrikker er godt, men de inneholder en del kalorier.  Prøv derfor å erstatte disse drikkene med vann og hele frukter.  Det gir deg mindre kalorier og ekstra fiber.

3.Unngå å bli dehydrert.  Vatn er ikke bare viktig i transport av næringsstoffer, men spiller også en viktig rolle når du skal ned i vekt.  Ofte blir sult forvekslet med tørste.  Så drikker du nok, vil det redusere muligheter for inntak av ekstra kalorier.

4.Utøv smart spising! Spiser du hver tredje time vil det opprettholde et jevnt blodsukker og redusere muligheten til overspising ved neste måltid.  Hvert måltid bør inneholde en porsjon med karbohydrater (langsomme) og proteiner.

5.Unngå å hoppe over måltid.  Det å ”spare kalorier” til kvelden medfører ofte overspising og at man føler seg ukomfortabel.  Spis derfor regelmessig gjennom hele dagen for optimalt energinivå (blodsukker).  Fem eller 6 små måltid kan være optimalt.

6.Vær smart med karbohydratene!  Karbohydrater er kroppens primærkilde til energi.  For å utnytte dette, velg alltid langsomme karbohydrater (lav glykemisk indeks) slik som hele korn og frukt i stedet for enkle hurtige som sjokolade og andre sukkerholdige produkter.

7.Begrens alkoholmengden.  Sosial drikking er noe mange setter pris på.  Men husk at alkohol inneholder mange kalorier.  Det å kutte ut noen drinker pr. uke kan være med å redusere vekten.

8.Streb etter variasjon!  Endrer du måltidene dine hver uke og følger et strukturert kostholdsprogram vil det hjelpe din motivasjon.  Å spise den samme maten om å om igjen kan gjøre deg lei og gjøre at du går tilbake til gamle vaner.

9.Fokuser på sunt fett!  Fett er en viktig energikilde til kroppen og har en viktig funksjon i det å tilføre kroppen vitamin A, D, E og K.  Derfor må vi ikke kutte ut fett når målet er å redusere vekten.  Velg i stedet plantebasert fett, slik som nøtter og olivenolje.

10.Kos deg med maten! Bruk minst 20 minutter til hvert måltid.  Unngå å spise foran TV, PC eller mens du snakker i telefon.  Ved å fokusere på måltidet vil det kunne påvirke metthetsfølelsen og dermed unngå overspising.

Følger du disse enkle rådene sammen med regelmessig trening vil du kunne få en bedre kroppssammensetning.