Trøtt før trening?

Er du trøtt før du skal til med treningen? Årsaken til det er avhengig av en rekke faktorer. Her kan du lese om disse årsakene.

Trøtthet før trening kan skyldes flere ulike årsaker. Det kan være utilstrekkelig matinntak det siste døgnet. Skal kroppen orke å yte sitt beste i en treningsøkt, må du ha spist tilstrekkelig og riktig. Dersom du har hodepine og er trøtt, kan årsaken være for lavt. Anbefalt vanninntak per dag er ca. 1-3 liter. Trener du hard og mye, bør vanninntaket være enda høyere. Husk at cola, kaffe og andre koffeininnholdende drikker er vanndrivende.

For lite søvn eller søvn med dårlig kvalitet gjør at prestasjonsnivået synker. Dersom du har problemer med å sove bør du unngå å trene sent om kveldene. Trener du for mye og for hard vil det kunne gå utover søvnen.
Husk at det under hvile at kroppen henter seg inn igjen når du hviler og blir sterkere enn den var før treningen.
Prøv å legg inn minst en hvile dag i uka. Må du trene syv økter i uken, tren da to økter en dag og ha fri en. Kanskje er årsaken til trøttheten at du er stresset? Sett da av noen minutte før treningen hvor du lukker øynene og kobler ut. Trekk pusten og fokuser på det som du skal utføre på treningen.

En forkjølelse eller en annen infeksjon gir kroppen en trøtthetsfølelse. Er du forkjølet bør du unngå å trene. Å trene med en infeksjon er direkte skadelig. Dersom du over lengre tid føler deg trøtt og slapp uten noen årsak, oppsøk en lege for en helseundersøkelse.