Overvinn genene til overvekt med trening!

Ingen unnskyldning for overvektige å la være å trene. Ny studie mener at trening kan redusere effekten til genene som gjør oss disponert for overvekt.

Overvekt kan ligge i genene dine, men det er ingen unnskyldning for ikke å trene, skriver webMD.  De refererer til en studie publisert i PLoS Medicine.

Ny forskning viser at cirka 74 % av alle amerikanere med europeiske aner har genetiske variasjoner som er assosiert med overvekt og økt risiko for overvekt. I følge denne studien kan trening redusere påvirkningen av overvektgenet med 30 %.

Forskerne påstår at selv om genene påvirker hvor tung du er, kan du gjøre noe selv for å påvirke vekten din.

Gjør noe med det selv – tren
De sier også at det ikke er tvil om at overvektgener har sammenheng med økt kroppsvekt.  Men det er viktig å være klar over at vi kan gjøre noe med det slik at genene ikke tar full kontroll.  Vi må ikke gi opp og si at denne type gen bestemmer vår skjebne. 

Forskerne anbefaler personer med overvektgener å ta seg sammen og kjempe hardt mot overvekten.  Du kan gjøre noe med overvekten, og regelmessig trening er det beste tipset.

Denne studien viser at fysisk aktivitet er en effektiv måte å kontrollere kroppsvekt på og da spesielt for personer som er genetisk predisponert for overvekt.  Dette er i strid med tidligere syn. Mange påstår at det er lite å gjøre med genene våre.

Studien hentet data fra 218 000 voksne personer.  Funnene fra bekreftet at gener øker risikoen for å bli overvektig.  Men de som trenet regelmessig hadde 33 % lavere risiko for å bli overvektig enn de inaktive.

En annen forsker, Paul Thompson, uttaler til webMB at det er spennende å se at du kan gjøre noe med genene dine.  Han har ikke noe med denne studien å gjøre, men har forsket på gener og overvekt tidligere.

Han mener at dersom du er genetisk disponert for overvekt, kan du reversere denne effekten med trening.  Genet gir deg ca. 200 kalorier lavere forbrenning per dag.  Dette kan kompenseres ved hjelp av trening.

Kilde: bearbeidet artikkel fra webMB.com publisert 2.november 2011.(http://www.webmd.com/diet/news/20111102/exercise-can-overpower-the-obesity-gene)