Middelaldrende menn som trener får det bedre i senga

Ny studie fra St Vincent’s University Hospital in Dublin viser at menn som trener og går ned i vekt får et bedre sexliv.

Testosteronnivået til menn som trente økte proporsjonalt med antall kilo de gikk ned, i følge forskere ved St Vincent’s University Hospital in Dublin.

Resultatene baseres på en studie gjennomført i Dublin med 900 menn med en gjennomsnittsalder på 54 år som deltok et forebyggingsprogram for diabetes.  De ble delt inn i 3 grupper. En tredel av gruppen ble bedt om å endre livsstilen sin med kosthold og 150 minutter trening hver uke.  En annen tredel ble gitt medisin (metformin) mens den siste tredelen fikk placebo.

De to gruppene som inntok medisin og placebo fikk ingen endring i sitt testosteronnivå.  Men gruppen som gjennomførte en livsstilsendring fikk en økning i testosteronnivået sitt.

Forskerne påpeker at lave testosteronnivå er vanlig blant overvektige menn før de får diabetes. Videre sier de at det er viktig å oppmuntre overvektige menn med lave testosteronnivå å prøve å redusere vekt gjennom en endring i kostholdet og trening.

En reduksjon i kroppsvekt gav 50 % mindre sjanse for lave testosteronnivå.

Studien konkluderte med at testosteronnivået gikk opp proporsjonal med antall kilo personene gikk ned og reduserte midjemålet.  I tillegg til en minsket risiko for diabetes, fikk mennene også et bedre sexliv.  Med bedre sexliv menes økt sexlyst, bedre ereksjon og bedre sædkvalitet.

Kilde: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2164921/Men-hit-gym-shed-middle-aged-spread-boost-bedroom.html#ixzz228XFn0E8