Kjønnsforskjeller i hvordan hjertet bruker og lagrer fett?

Når vi er stresset endrer hjertet energikilde. Stressede menn bruker sukker som energikilde mens kvinnene får en mindre effektiv fettforbrenning.  Denne forskjellen kan spille en viktig rolle for utvikling av hjertesykdommer og kan påvirke hvordan fett blir lagret og brukt andre steder i kroppen.

Ny stor studie skal kartlegge forskjeller mellom kjønn og hvordan hjerter bruker og lagrer fett og hvordan denne fettforbrenningen påvirker utvikling av hjertesykdommer.  Dette melder News-medical.net.

Når vi er stresset endrer hjertet hvordan det bruker energi.  Denne endringen spiller en viktig rolle i utvikling av hjertesykdommer og er forskjellig mellom menn og kvinner sier forskere fra the University of Illinois at Chicago College of Medicine.  Disse endringene skjer lenge før det oppstår symptomer og kan være en nøkkel til tidlig diagnose og behandling.

Når det kvinnelige hjertet er stresset, f.eks. ved kronisk høyt blodtrykk, er det mindre effektivt til å forbrenne fett.  Når det mannlige hjertet er stresset, begynner det å bruke sukker som energikilde.  Disse endringene i hjertet kan også påvirke hvor fett blir lagret og brukt andre steder i kroppen.

Studien blir finansiert av the National Heart, Lung and Blood Institute og skal ha en varighet på fire år.