Hva er den egentlige grunnen til at du trener?

Idrettsutøvere som nyter suksess på øverste nivå i sine respektive idretter har enkelte ting til felles. Den aller viktigste tingen de deler, er bevisstheten på hva som skal skje i tiden fremover – nemlig selve målet. Målsettingen er en klar tanke eller ide om ønsket fremgang på kort eller lang sikt. Målet kan dreie som om hva som helst – det eneste som betyr noe er at det tar deg dit du vil!

Du trener kanskje fordi du ønsker å bli sterkere, få større muskler eller gå ned 20 kg, men dette er neppe ditt virkelige mål.

Hva er sannheten?
Spør og gi deg selv et 100% ærlig svar – hva vil det egentlig gi deg å bli 30 kilo sterkere i benkpress. Hva gir det deg å gå ned de 20 kiloene? Hva er det du oppnår? Noen vil svare at de vil gå ned 20 kilo fordi de vil stramme opp kroppen. Spørsmålet blir så videre; hvorfor skal du stramme opp kroppen? Er det fordi du synes det er kult å imponere når du går på stranden om sommeren? Er det fordi du ønsker å kunne leke med barna dine uten å bli sliten? Er det fordi du tror du vil leve et lengre liv med økt vitalitet?

Som du ser er det en rekke spørsmål og det vil sannsynligvis være vanskelig å prate om dette med en annen person. Vær i det minste ærlig med deg selv. Poenget med disse spørsmålene er å få deg til å knytte et skikkelig eieforhold til en helt spesifikk målsetting. Går du inn i deg selv og finner ut av hva som er den egentlige grunnen til at du trener, vil dette være motiverende i en helt annen grad enn hvis du ikke er bevisst på det. Prøv det!

Motivasjon – en viktig del av veien mot suksess
Når du har funnet ditt egentlige mål er det naturlig å starte treningen mot nettopp dette. Målets viktigste oppgave er å gi deg motivasjon til ønsket resultat. Motivasjon er det som forårsaker aktivitet, det som holder denne aktiviteten ved like, og det som gir den mål og mening. Motiverte mennesker er mennesker som kommer i gang, viser engasjement og målrettethet, viser utholdenhet og ofte har positive tanker om arbeidet eller treningen som skal gjøres.

Hva skal til for å holde motivasjonen oppe?
Det å holde seg motivert til å gjøre jobben som skal til er for mange vanskelig, spesielt i enkelte perioder. Trolig er noe av det viktigste at du alltid – uansett, tenker positivt og alltid ser fremover. Visualiser målsettingen og gi aldri opp! Du er neppe langt unna! For ikke å gå lei av treningen er variasjon et nøkkelord du bør passe på å benytte deg av.

nærmål

For å holde motivasjonen er det også viktig å finne ut av hva som inspirerer deg. Ofte kan personer som allerede har oppnådd din målsetting være en fantastisk drivkraft. Selv de beste har forbilder!

“When it seems impossible, when it seems like nothing is going to work, you’re usually just a few millimeters away from making it happen!” – Anthony Robbins 

Artikkelen er levert i samarbeid med Akademiet For Personlig Trening.