Du er viktigere enn tallet på en badevekt

Det er lite hensiktsmessig å veie seg ofte og faktisk trenger ikke tallet på badevekten å fortelle så mye.

 

Frykten for badevekten er unødvendig
Å gå på vekten ofte er både unødvendig og kan bli en slags besettelse som kan resultere i at du veier deg hver dag. Kanskje opptil flere ganger om dagen. Og når tallet er litt høyere enn du ønsket kan en hel dag være ødelagt. En slik situasjon er helt unødvendig og fører bare til at du blir for opphengt i tallet på digitalvekten.

Tallet på badevekten behøver ikke si noe som helst. Det som er viktig er fordelingen mellom fett og muskelvev. To gutter som er 1.80 høye og veier 80 kg kan se vidt forskjellig ut.

Hvordan følge med på fremgangen
Under jakten mål målene kan det være smart å følge med på progresjonen. Å veie seg er absolutt ikke feil, men oftere enn en gang pr uke er ikke hensiktsmessig. I løpet av få dager kan vekten svinge mye. I teorien kan du om to dager veie 2 kilo mer enn du gjør i dag hvis du for eksempel plutselig spiser mye mere karbohydrater enn du er vant med og drikker mer væske. Årsaken er at karbohydrater binder mer væske enn de andre makronutrientene. Du kan ikke gå opp hverken 2kilo fett eller muskler på to dager. Det betyr at det er væskebalansen som varierer. Det er over uker og måneder at vi ser tendensen og kan følge med på at ting går i rett retning. Vei deg derfor ikke mer enn en gang i uken.

For å ha nøyaktigere oversikt kan det være en god ide å benytte seg av fettklype eller fettprosentmåling på en inbody eller tanitavekt. Da får du også svar på hvor mye fettfri masse du har på kroppen. Måleband rundt midje, lår, bryst, skuldre og armer er også interessant for å se hvordan centimetermålene forandrer seg.

Igjen; Du er viktigere enn tallet på en badevekt

 Artikkelen er levert i samarbeid med Akademiet For Personlig Trening.