Aldri for sent å komme i form!

Studie viser at middelaldrende som kommer i god form reduserer sannsynligheten til å få hjertesykdom.

Er du i middelalderen og ute av form?  Husk at det aldri er for sent å komme i form!  En studie publisert i American Heart Association’s Quality of Care and Outcomes Research Scientific Sessions 2013, viser at trening i denne alderen reduserer sannsynligheten for hjertesykdom betraktelig.

Forsøkspersonene var 9050 menn og kvinnene som var forsøkspersoner.  Gjennomsnittsalder var 48 år.  De ble rangert etter hvor god form de var etter å ha gjennomført to fysiske tester med 8 års mellomrom.  Atten år etter testen ble de samme forsøkspersonene fulgt opp for å undersøke forekomst av hjertesykdommer.

Funnene i studien viser at sannsynligheten for hjertefeil etter å ha fylt 65 år var stor for forsøkspersonene som var i dårlig form ved den første fysiske testen.

For personene som trente og ble i god form til den andre fysiske testen, 8 år senere, reduserte sannsynligheten for hjertesykdom sammenlignet med dem som ikke forbedret seg på testen.

For å bestemme hvor god form forsøkspersonene var i ble det brukt metabolsk ekvivalent (METs), er en relativ verdi som sier noe om hvor mange ganger du øker hvilestoffskiftet ditt under ulike aktiviteter.  For hver økning i MET, fikk forsøkspersonene en reduksjon i risiko for utvikling av hjertesykdommer med 20 %.  Dersom en 40 åring forbedret tiden på tredemølle fra 12 minutt pr 1,6 km (1 mile) til 10 minutt pr 1,6 km, som tilsvarer en økning på 2 METs, vil han eller hun redusere sannsynligheten for å få hjertesykdom med 40 %.

Lik oss på Facebook: trykk her.

Konklusjon
Å komme i bedre fysisk form er en god strategi for å hindre hjertesykdommer sammen med kontroll av blodtrykk og et fornuftig kosthold og livsstil.  Dette er noe som personer i middelalderen bør strebe etter for å unngå hjertefeil senere i livet.

Kilde: American Heart Association’s Quality of Care and Outcomes Research Scientific Sessions 2013:Benjamin Willis, M.D., M.P.H.; David Leonard, Ph.D.; Laura DeFina, M.D.; Ang Gao, M.S.; and Jarett Berry, M.D.