Klar for en aktiv påske? Vi har testet Northug solbriller

Trening.no og Runner’s World tok tidlig påskeferie og dro både til fjells og ned til Algarve-kysten for å teste brillene til Northug. Her får du en grundig gjennomgang av fire solbriller – og vi har også tatt en sniktitt på den nye kleskolleksjonen for løping.

Etter mange år som verdens beste skiløper valgte Petter Northug å lansere briller for den aktive. Etter tusenvis av treningstimer, mange år på landslaget, VM- og OL-mesterskap visste Petter Northug hva som krevdes for en optimal sportsbrille. Han hadde opparbeidet seg rikelig med kunnskap for nettopp å kunne lage de beste sportsbrillene for kravstore utøvere og aktive i alle aldre.

Nå har Northug også lansert sin egen vår og sommer løpekolleksjon for både menn og kvinner – se kolleksjonen lenger ned.

Ifølge vår test har Nortug Eyewear Performance briller til alle aktiviteter du har tenkt bedrive tiden med i påskehelgen – om det er løping i terrenget, lang fjelltur på ski eller en urban tur med kaffebesøk og avslapping i solveggen.

Northug Eyewear Performance ble til

Gjennom sitt samarbeid med industridesigneren Bård Eker begynte de i det små.

Bård Eker er også kjent for å ha designet blant annet båtmerket Hydrolift, Koenigsegg og motorsykler for Ducati.

Med kunnskapen og erfaringen til Northug, design- og teknologi-innsikten til Eker, skapte de innovative sportsbriller med stilrent design og av meget høy kvalitet.

Briller til alle aktiviteter – proffer og mosjonister

Vi har testet brillene Gold Pro Off-Road, Gold Performance 2.0, Silver Performance 2.0 og Streetcruiser.

Det første vi la merke til når vi skulle teste brillene er er fasongen, fargene og hvor lette de er.

–Kult! Det er jo skikkelig raske briller, var førsteinntrykket til Sara Skarabot Pedersen når hun skulle testet brillene i området rundt Monto Gordo på Algarvekysten i Portugal.

Hun trekker frem det at brillen omslutter ansiktet, og dermed ikke slipper inn lys bakfra eller på siden. Dette er en viktig egenskap i en sportsbrille, særlig når sola står høyt og du «får den inn fra alle kanter».

Gold Pro Off-Road

Northug Gold Pro blir levert med linsen Pro Off-Road (Kategori 3, lysgjennomslipp 16 %). Enkelt forklart gjør det at du lettere ser hindringer, steiner og groper på stier eller i terrenget når du er ute på løpetur.

Dette merket vi godt under testen. For løpere med høy fart på ujevnt underlag, er dette en essensiell kvalitet i en brille.

Selve brillen satt perfekt på nesa, skled ikke av under aktivitetene og satt passe stramt over ørene. De ble testet på langturer på drøye to timer, uten at det gnagde hverken bak ørene eller i panna. Brillene er også lette å flippe opp på hodet i skyggepartier hvor de ikke trengs.

Glasset i brillen er behagelige selv i sterk solskinn og glasset reflekterer også lyset.

– Brillen er helt herlig, jeg har ingen ting å utsette på dem, forteller Rune Bjugn som testet brillen ute i terrenget mellom trærne på et snødekt underlag på en solfylt dag.

– Så er det en stor fordel at brillen er uknuselig, har lav vekt og er ripe-sikker, påpeker han videre.

Northug Gold Pro Off-Road
 • Color Highlight og Color Contrast
 • Unik SwiftClickTM-teknlogi
 • Multilayer linse
 • Lav vekt, fleksibel passform, høy komfort
 • Vann-og fettavstøtende
 • Anti-dugg og anti-smuss
 • Høy UV-beskyttelse
 • Scratch-resistance

Gold Performance 2.0

Northug Gold 2.0 Performance er en komplett brille – denne falt vi for! Uansett hvilken aktivitet du skal bedrive, så lever denne brillen opp til forventningene. Om det så er en skitur på fjellet i påsken, fotballspilling med barna, eller et maratonløp – denne brillen dekker alle behov.

Foruten lav vekt ser brillene fantastiske ut, og du kan både justere neseklemmer og brillestenger slik at de tilpasses ditt hode.

– De sitter så utrolig godt og beskytter øynene for sol og lys under alle aktiviteter, fastslo Rune.

– Ikke dugger de heller, forteller Sara videre som testet dem på en litt regntung dag på stranda.

Northug Gold Performance 2.0
 • Unik SwiftClickTM-teknlogi
 • Lav vekt, fleksibel passform, høy komfort
 • Vann-og fettavstøtende
 • Anti-dugg og anti-smuss
 • Høy UV-beskyttelse
 • Scratch-resistance

Streetcruiser Polarized

– Du føler deg jo rimelig stilig når du går ned gata, forteller Rune om Northug sine Streetcruiser Poarized.

Northug Eyewear har ikke bare lagd sportsbriller til høyaktive treninger og konkurranser, de har utvidet sortimentet og leverer nå briller til de som også ønsker kvalitetsbriller til hverdags.

I likhet med sportsbrillene til Northug og Performance serien leverer disse brillene også på vekt og kvalitet.

Verdt å merke seg:

Solbrillene består av 99% resirkulert fiskegarn.

Silver Performance 2.0

Silver Performance 2.0 – som skapt for lange krevende ski- og løpeturer.

Både Sara og Rune er enige om at dette er en optimal sportsbrille til aktiviteter med høy intensitet.

– Med sin lette vekt og gode passform er dette min favoritt, sier Rune.

Denne brillen med speillinsen Revo gir svært god beskyttelse mot påskesola og har et lysgjennomslipp på kun 15%.

Northug Silver Performance 2.0 gir svært god beskyttelse mot solen, økt klarhet og bedre kontraster. Linsen er selvfølgelig helt uknuselige!

Sportsbriller for alle

Northug Eyewear Performance Collection er laget for deg som stiller høye krav til utstyret. Brillene er skapt for prestasjon og har en lang rekke egenskaper som vil forbedre opplevelsen, uansett sport eller aktivitet.

Testerne våre er samkjørte og enige om at Northug har briller for alle og for alle aktiviteter og de gleder seg til en solfylt påske med masse aktivitet og øynene godt beskyttet bak brillene.

Ny løpekolleksjon

Northug har akkurat lansert sin splitter nye vår og sommer løpekolleksjon.

Petter har mange år og utallige timer bak seg med løping – både i terrenget på veien og på mølla. Løpekolleksjonen er testet, godkjent og brukes daglig av Petter i alle slags aktiviteter og løpekolleksjonen er utarbeidet for deg som er opptatt av kvalitet, funksjon og smarte detaljer.

Løpekolleksjonen er veldig behagelig å løpe med.

Bærekraftige klær

I mange av produktene til Northug finner du både 100 % resirkulerte materialer og de arbeider stadig for å forbedre klesproduksjoen og skape bærekraftige klær. De jobber daglig for å finne løsninger som gjør klærne mindre skadelige for dyr, mennesker og miljø, gjennom å sertifisere materialene sine, finne resirkulerte alternativer og sikre dyrevelferden i sine produkter.

Test av løpekolleksjonen

Vi er i gang med å teste løpekolleksjonen og kommer tilbake med en fyldig rapport litt senere.

Foreløpig testing viser at plaggene er lagd for løping – behagelige trene med, puster godt, lette og veldig stilfulle.