Slik får du synlige magemuskler

Hvordan få «Six-pack» eller synlige magemuskler er et av de mest brukte søkeordene i forbindelse med søking etter treningstips på nett.  Her får du den enkle men harde sannhet hvordan du går frem.

Å få en hard veltrent mage er ikke lett – det vil kreve treningsinnsats overtid og for de fleste en omlegging av kostholdet. Det finnes ingen snarveier!

Slik går du frem:


Steg 1: Ha et fornuftig kosthold

Hensikten med et fornuftig kosthold er å redusere fettprosenten.  Med et fornuftig kosthold menes å kutte ut «junk-food» og mest mulig sukker.  Legg vekt på å få i deg grønnsaker, nøtter og frukt og fettfrie proteinkilder.  Det er også viktig å få i seg sunt fett som olivenolje og fiskeolje.

Sagt på en enklere måte: unngå tomme kalorier og streb etter å spise mat med høy kvalitet som er rike på næringsstoffer.

Optimal fettforbrenning – kostholdet

10 kostholdstips

Steg 2: Legg til utholdenhetstrening
Forskningsmiljøer i Norge mener at langintervalltrening som for eksempel 4 x 4 minutter er en effektiv metode for både å øke utholdenheten og øke fettforbrenningen.  En slik høyintensiv utholdenhetstrening gir ikke bare en umiddelbar økning i forbrenningen, men er også med på å øke forbrenningen i relativ lang tid etter treningsøkten er over.  En annen fordel med denne type utholdenhetstrening er at den ikke bryter ned like mye muskelmasse som utholdenhetstrening med lavere intensitet over lang tid kan gjøre.

Optimal fettforbrenning – trening 

Steg 3: Styrketrening med vekter
Er målet å få synlige magemuskler, kan styrketrening med vekter være til hjelp.  Styrketrening gir deg ikke bare økt muskelmasse, økt hvileforbrenning og muskeldefinisjon, men er en fin måte å forbruke kalorier på kort tid.  I tillegg gir denne treningsformen sterke muskler, sener og ligament en skadeforebyggende effekt på ledd som kan forhindre treningsskader.

Økning i muskelmasse

Trening for å øke muskemasse 

Styrketreningsprogram

Idebank styrkeøvelser

Steg 4: Gjennomfør mageøvelser
Magemusklene er som andre muskler.  Skal du bli sterkere og større må de belastes.  Treningsprinsippene som for eksempel variasjon og progresjon bør også følges for og ikke stagnere.  Dette betyr at du kan variere mellom statiske og dynamiske øvelser og gradvis øke antall repetisjoner eller belastning når du har kommet til et platå.

Effektivt mageprogram 

De beste mageøvelsene

Blir du slank av å ta sit-ups?

10 ulike mageøvelser

TIPS! Trener du mange mageøvelser må du i tillegg trene musklene i korsryggen for og ikke skape en ubalanse i styrkeforholdet mellom fremside og bakside av kroppen din.  Det kan blant annet gi deg ryggplager.