Infrarød sauna – en herlig opplevelse i hverdagen

Man forbinder kanskje sauna eller badstue med luksus, dyre bad eller noe man koser seg med på spa-helger sammen med jentegjengen. Nå kan du få samme deilige følelse hjemme, i din egen stue.

Infrarød sauna har vært på markedet i en del år allerede, men den har ikke nådd ut til den store delen av befolkningen – før nå. Den er enkel å bruke, tar liten plass og har mange fordeler som «vanlige» badstuer ikke har.

Trener du mye og hardt kan saunaen virkelig hjelpe deg. Ved trening bryter du ned kroppen og etter en hard treningsøkt trenger kroppen hvile og restitusjon for å bygge seg sterkere – en infrarød sauna kan hjelpe deg med en mer effektiv restitusjon.

Den saunaen vi testet er fra Radiant Health®, en norsk merkevare, som ble opprettet i 2013. De har skapt et saunaunivers, hvor kvalitet, design og brukervennlighet står i fokus.

Opplevde fordeler med infrarød sauna:

  • Mindre smerter i ledd og muskler
  • Du øker sirkulasjonen i hele kroppen
  • Forbrenningen økes
  • Du sover bedre
  • Mer energi og velvære

Flere fordeler med infrarød badstue

En infrarød sauna gir deg ikke bare alle fordelene som en vanlig badstue, den gir deg flere.

Når vi testet saunaen fant vi fort ut hvor enkelt det var – pakk ut, sett i kontakten og trykk på start. Den blir fort varm og det er praktisk med lommen på forsiden for å putte for eksempel telefonen oppi. Altså, Ikke noen kompliserte greier, bare en herlig, varm og god opplevelse.

Rengjøringen er også enkel, bare vask over med en klut og pakk den inn igjen – stor plass tar den heller ikke.

Mange liker ikke vanlig badstue fordi det opplev tungt å puste i varmen – med denne har du hodet i friluft og kan puste som normalt. Du har i tillegg mulighet til å bevege armene dine inn/ut og holde på med andre ting mens du nyter tiden i saunaen.

Restitusjon etter trening

Infrarød sauna gir både aktiv og passiv restitusjon på en og samme tid, det kommer godt med etter en god treningsøkt ute i kaldt regnvær.

Den Infrarød varme går dypt inn i kroppen og varmer den opp innenfra, faktisk 5 ganger dypere enn en tradisjonell badstue. Man får i gang blodsirkulasjonen og hjertefrekvensen, hjertet pumper dobbelt så mye blod – samtidig som at kroppen er helt i ro og får optimal hvile. 

Infrarød stråling

Infrarød varme er varmestråler vi kjenner fra sola en deilig sommerdag og når vi sitter rundt et bål med venner. Det er greit å vite at infrarød varme for eksempel er varme kroppen vår selv sender ut – dette er altså en trygg behandlingsform.

Når du bruker infrarød sauna får kroppen ro og optimal hvile.

Ønsker du deg litt luksus i hverdagen kan du unne deg infrarød sauna, den er i tillegg enkel å pakke opp og ned, slik at du enkelt kan bruke den så mye du vil.