Hoka Mach 5 forlenger løpesesongen

Vi har testet Hoka Mach 5 på tampen av sesongen – skoen passer både til deg som løper tempo og til deg som foretrekker de lange turene.

De fleste kjenner til Hoka Mach 4 og suksessen de oppnådde i 2021. Du lurer kanskje derfor på hvorfor Hoka ville oppgradere en så suksessfull sko? Nedenfor forteller vi deg hva som har blitt oppgradert og våre tanker etter å ha testet Mach 5 i høstmørket.

Hoka Mach 4 og Hoka Mach 5 ser kanskje ikke så ulike ut ved første øyekast, men titter du litt nærmere etter ser du en endring og det er faktisk en ganske stor endring – nemlig mellomsålen!

På siden av Mach 5 står den nemlig PROFLY+, dette er en helt annen mellomsåle enn i Mach 4 der de hadde PROFLY. Mellomsålen til nye Mach 5 er betydelig mykere enn forgjengeren og i tillegg er den nederste delen laget i et forsterket EVA-skum.

Hoka Mach 5 for menn(til venstre) og kvinner(til høyre)

Hvordan føles skoene på løpeturen

Skoene har klassiske lisser som enkelt kan justeres – overdelen føles lett og skoen puster godt.

Vi testet hovedsakelig skoen på asfalt og vi merket fort den gode dempingen og det myke tråkket. Skoen har også et godt grep og du kan fint løpe med den i terrenget uten problemer.

Etter mange lengre løpeturer sitter vi igjen med følgende inntrykk: Mach 5 er en stabil sko som med sin lette vekt og myke mellomsåle kjemper for deg i stedet for mot deg på lengre løpeturer sammenlignet med andre tyngre sko.

Tempo og lange turer

Sannheten er at Mach 5 kan brukes både på tempo, intervaller og lange løpeturer både på solrike og regntunge dager. Vi tipper mange faller pladask for skoen og vil bruke den til all type løping.

Skoen er utrolig stabil og gir deg den tryggheten du ønsker på dine løpeturer og nyheten PROFLY+ er det som hever skoen til nye høyder.

Mach 5 imponerte og vil gi mange gode løpeturer selv langt utover høsten.