Her er appen for deg som vil endre livsstil

Roede har hjulpet tusenvis av nordmenn de siste 50 årene gjennom sine kurs i hele landet. Det gjør de fremdeles, men nå har de i tillegg utviklet sin egen trening- og kostholdsapp.

Grete Roede kom over en diett som ble utarbeidet på en helseklinikk i New York i 1974, dette var første spire til Roede-metoden. Over 50 år senere og etter tusenvis av kurs følger Roede utviklingen og har nå laget en egen app for de som trenger hjelp til livsstilsendring og gå ned i vekt.

Vi har tatt en prat med daglig leder for Roede, Henning Holm. Henning kommer fra treningsbransjen og har over 20 000 PT-timer bak seg, gitt ut flere bøker om trening og kommer fra jobben som leder av en av Norges største skoler for utdanning av personlige trenere.

Roede tilbyr app og kurs

Ikke bare kan appen hjelpe deg med å holde oversikt over hva du får i deg, den bidrar også til innsikt i hvor næringsrikt og sunt kostholdet ditt er. 

Vi har stilt Henning Holm noen spørsmål for å få enda bedre innblikk i Roede-appen. 

Hva inneholder appen til Roede?

– Appen til Roede er et veldig nyttig verktøy både for dem som følger kurs, men også for dem som ikke går på kurs, men som ønsker å forbedre og få en oversikt over kostholds- og aktivitetsvanene sine. Appen gjør det enkelt å registrere og se hvor mye du spiser og beveger deg hver dag – og med det gå ned i vekt og få en bedre livsstil på en sunn og effektiv måte, forteller Henning entusiastisk.

I appen får du også tilgang til Roedes unike kostholdsscore, mer om den etterpå sier Henning. 

Henning er stolt av at Roede nå har flere muligheter til å kunne hjelpe folk i vanskelige situasjoner og er glad appen har blitt tatt godt i mot av både nye og gamle medlemmer.

Roede leverer mer enn man forventer

Hva vil du si er de tre største fordelene med appen til Roede?

– En av de største fordelene er at du får en unik kostholdsscore, en daglig karakter på kostholdet ditt, i tillegg til en ukesoppsummering, forteller Henning. 

En Kostholdsscore gir deg en daglig score på kvaliteten på kostholdet, Du får en score fra 1-10. Alt over 7 er bra. En slik tilbakemelding vil øke motivasjonen til å ta de riktige valgene, og få sunne vaner som varer, fortsetter han.

– En annen fordel er de hundrevis av Roede-oppskriftene som ligger i appen som kan legges rett inn i dagboken med et tastetrykk – noe som gjør registreringen veldig enkel, sier Henning.

Henning fortsetter å forteller ivrig at den tredje fordelen er oversikten på forsiden på appen over inntak og uttak på forsiden av appen, som er et godt hjelpemiddel for mange til å sjekke at de fremdeles er i et energiunderskudd.

KOSTHOLDSSCORE

UKESOPPSUMMERING

REGISTRERING AV INNTAK AV MAT OG DRIKKE

Som bruker av appen forklarer Henning at man også får en god oversikt over energitettheten i maten man spiser, som også er et nyttig, unikt og lærerikt verktøy. I tillegg er det enkelt å registrere både trening og kosthold, og på appens forside, på dashbordet, kan man hver dag se differansen mellom eget forbruk og inntak, fortsetter han.

Kan kobles til aktivitetsklokka

Hvordan kan Roede appen hjelpe de som trenger en livsstilsendring?

Henning forklarer engasjert at i Roede-appen får du hele tiden se hvor mange skritt du har gått, og du får treningen din overført i appen dersom den er koblet opp mot en aktivitetsklokke. Gjennom dette vil appen hele tiden vise energiforbruket, noe som for de fleste er veldig motiverende. 

Roede-medlemmer får også tilgang til flere treningsvideoer i appen, og kan delta i live-treninger to ganger i uken – dette passer for veldig mange fortsetter Henning, det er nemlig ikke alle som ønsker å gå på et treningssenter,

Forskning viser at det å bruke en app til en livsstilsendring kan være et veldig nyttig og effektivt verktøy.

Henning Holm

Roede overbeviser med app

Hos Roede kan du gå på fysiske kurs over hele landet eller melde deg på digitale kurs over nett. Nå har alle i tillegg mulighet til å bruke appen i hverdagen – alle skal ha muligheten til å delta og få hjelp av oss, forteller Henning.

Med appen til Roede får du hele tiden motivasjon og inspirasjon og kanskje det viktigste, du sørger for en kontinuitet som gjør det lettere å nå målet, avslutter Henning.