Helly Hansen sin vinterkolleksjon – for deg som er aktiv i vinterfjellet

Helly Hansen leverer skikkelige kvalitetsprodukter i sin nye vinterkolleksjonen – perfekt for den aktive som er glad i fjellet også om vinteren!

Vi har testa en del av vinterkolleksjonen til Helly Hansen og vi måtte virkelig ut i dårlig vær for å klare å sette den på prøve. Helly Hansen leverer et bredt spekter av produkter til alle aktiviteter og vi fant noen skikkelig godbiter.

Et poeng som er verdt å nevne er at Helly Hansen har en RECCO® transponder innebygd i tøyet i nesten alle plagg, det gir en ekstra trygghet når du beveger deg rundt i fjellheimen på vinterstid.

ULLR D – Helly Hansen sin Freeride-kolleksjon

Vi begynner med det beste først, nemlig det nye Freeride-settet – du skal lete lenge etter å finne noe bedre!

Vi testet Freeride-settet både på topptur og i alpinanlegget og det oser kvalitet! Du føler deg rett å slett hjemme i dette antrekket. Passformen er perfekt, akkurat passe varm – selv i mye vind,. Flotte detaljer og den store hetta passer perfekt over hjelmen i vind og snøvær.

Både jakke og buksa er laget med profesjonelle skiløpere på laget og det både syns og føles. Jakken holder deg tørr og komfortabel og buksa er laget for å kjøre i krevende forhold i puddersnøen på fjellet. Begge plaggene er så godt som vanntette, vindtette og veldig slitesterke – disse kommer du til å ha mye glede av.

Jakken som er en anorakk har en god passform som gjør den enkel å ta av, enten du skal ta på deg mer klær eller for en liten pause. Den er i tillegg stretcy som gjør at du har god bevegelighet og i lommen foran på magen er det en LIFE POCKET+™ som sparer mobilbatteriet i kulda – praktisk.

Buksene er rett å slett designet for tøffe eventyr i ulendt terreng og gir deg all den beskyttelsen du trenger. Buksa leverer herlig bevegelsesfrihet med stretchstoff – buksa har i tillegg gode lommer, luftemuligheter og har en veldig god passform. Denne buksa kommer du til å ha glede av i mange sesonger.

Både buksen og jakken kommer med RECCO® transponder, og i tillegg følger det også med et praktisk reprasjonssett hvis uhellet først er ute.

Les mer om jakken og buksen her:


Men’s Lifa Pro Belay Insulated jakke

Denne jakken som vi testet sammen med Odin Mountain buksen nedenfor er en god match på vinterens kalde dager og EKSTREME eventyr i fjellet.

Helly Hansen har laget jakken i samarbeid med søk- og redningsteam, noe som har gjort denne jakken ekstremt varm og slitesterk i kaldt vintervær på fjellet. Jakken har strategiske god plasserte lommer og en veldig gode hette som man kan bruke over hjelmen i vind og krevende forhold. Jakken har selvfølgelig også RECCO® transponder.

Når vi testet jakken i kulden leverte den på nesten alle punkter, suveren jakke som holder deg varm i kulden og på de lange turene. Den er lagd for ekstremt vintervær – det merket vi, den ble kanskje litt for varm og tjukk.

Jakken er vindtett og nesten vanntett noe som er veldig praktisk hvis været slår om og du får en utfordrende tur.

Vekt 950 gram


Odin Mountain infinity 3-lags skibukse

Helly Hansen skriver på sine nettsider at dette er den ultimate skibuksa – det har de helt rett i!

Denne buksa dekker alle dine behov og er perfekt til all aktivitet denne vinteren. Buksa er vanntett, vindtett og samtidig ventilerende noe som gjør dette til den perfekte buksa når du skal ut i tøffe værforhold og aktivitet med høy intensitet.

Buksa er perfekt til årets vintereventyr både på toppturer og nedfarter i løssnø og i slalombakken. Helly Hansen er opptatt av sikkerhet og har utstyrt buksa med spesifikke egenskaper som to lommer for nødpeilesender nemlig på lår og bryst.

Den har en fantastisk passform, lett og ledig og samtidig varm og slitesterk . En perfekt skibukse – ferdig snakka!

Vekt 602 gram

Noen spesifikasjoner:

  • Buksa har selvfølgelig en ECCO® transponder.
  • HELLY TECH® Professional 3-lags lett materiale
  • C6 DWR- og Microporous-membran
  • 20 000 gm WP og 20 000 gm MVP
  • Vanntett, vindtett og ventilerende
  • Elastiske seler som løsnes foran
  • Glidelåser for lufting med doble glidelåsdragere bak på lårene, høyre siden fungerer også som en glidelåsåpning for sidetilgang
  • Støvelovertrekk med gripestrikk

Odin Huginn 2.0

Kanskje den største fordelen med buksa er en herlig stretch som gjør denne buksa til et plagg du virkelig ønsker å bruke på tur – en god allround bukse som kan brukes hele året.

Odin Huginn Pant 2.0 fra Helly Hansen er en veldig lett og slitesterk turbukse som gir komfort og beskyttelse mot de fleste utfordringer i løpet av dagen. Det er greit å vite at den ikke er vanntett, men vannavvisende, hvis du skal ut i skiftende vær. Buksa passer perfekt til lengre krevende turer, men også til klatring og på korte turer med barna.

En liten detalj som er verdt å få med seg er at det ikke er en hempe å feste buksa i turskoen hvis du skal bruke buksen på vinteren med mye snø.

Vekt 420 gram


Husk baselayer på tur

Under alle våre tester brukte vi LIFA® Merino Midweight Half-zip Base Layer og LIFA® Merino Midweight 3/4 Base Layer Pants.

Både over- og underdel er laget av Merino ull som varmer godt i kaldt vintervær. De er begge lette og isolerer meget godt under alle aktiviteter i fjellheimen, om det er off-piste-kjøring eller vanlige turer på fjellet.

LIFA® Merino Midweight Half-zip Base Layer er en teknisk ulltrøye i laget i en smart to-lags konstruksjon. Fukttransporterende Lifa-teknologi på innsiden, og isolerende merinoull på utsiden. LIFA® Merino Midweight 3/4 Base Layer Pants er en 2-i-1-undertøy med 100 % merinoull kombinert med LIFA® Stay Warm teknologi i en 2-lags konstruksjon. Enkelt fortalt, en varm underdel som ikke klør, har en fin passform og transporterer bort fuktighet.


Meg gode sko kommer du langt

Første bud for gode vintersko er at de er vanntette og varme, begge kravene oppfylte skoene vi teste med glans.

Helly Hansen sine Traverse Hiking Boots er et godt eksempel på klassiske gode vintersko, som er ment for å brukes på turer i godt gammeldags vintervær. Skoene har en god passform, varmer godt og har et godt grep på glatta. De har ikke pigg.

Det er enkelt å snøre skoene og lissene er gode å knyte med, selv med kalde fingere i ruskete sludd- og regnvær. Alt skoene er høye over ankelen er en stor fordel på vinteren hvis turen går utenfor stiene og i løssnø.

60 % av overdelen er laget av resirkulerte materialer – tommel opp!


Jakkken som du kan bruke til alt

Rapide LIFALOFT™ Air Insulated Jacket, isoleringsjakken kan brukes til alt! Den er ypperlig å bruke under skalljakker i skikkelig regnvær og den varmer ekstra godt under andre vinterjakker på ekstra kalde dager i fjellet.

Det er en flott og tøff jakke som også kan brukes som vanlig ytterjakke, den er skikkelig behagelig og har en herlig passform.

Ikke nok med at det er en suveren jakke som passer til det meste av vær, men den er også superlett og veier bare 335 gram.


Klassisk turbukse

Den klassiske Helly Hansen VERGLAS TUR PANTS er en fornøyelse å gå på tur med – en skikkelig god turkamerat.

Buksen har en gos passform med 4-veis stretch som virkelig merkes på tur, opp bratte bakker og i ulendt terreng. Buksa kan like godt brukes på skituren som på klatreturen – den passer til alt! Det er ikke alle bukser som har en støvellås, men denne buksa har det, og det er en stor fordel.


En jakke for ALT!

Det er bare en ting å si Helly Hansen sin ODIN 9 WORLDS INFINITY SHELL JACKET er laget for all slags vær!

Dette er den ikoniske skalljakken som leverer på absolutt alle punkter! Den er vanntett, den transporterer bort svette, den er vindtett og den er utrolig slitesterk!

Ypperlig passform, meget god i all salgs vær – er det en skalljakke du skal ha med deg på tur i fjellheimen og i krevende vær – så er det denne!

Helly Hansen har også med denne jakken tenkt bærekraft og lagd en mer miljøvennlig jakke!

I år har Helly Hansen levert noen fantastisk produkter – sjekk ut hele Helly Hansen sin vinterkolleksjon her!