Høstens RÅESTE løp

Nightrun er løpet der du løper i mørket med hodelykt, og navigerer etter reflekser i skogen. Et morsomt og utfordrende terrengløp som nå arrangeres i fem byer i november.

Tips for å unngå prosessert mat i kosten

I disse dager blir stadig flere av oss oppmerksomme på hvor usunt det kan være å spise for mye prosessert mat. Overskriftene er fulle av råd om å styre unna mat som i for stor grad har blitt foredlet slik at den har mistet mye av næringsinnholdet. I prosesseringen kan også usunne tilsetningsstoffer som tykningsmidler,... Les mer »

STERKE ARMER PÅ 1-2-3

De aller fleste av oss trener armer og her får du noen gode øvelser som kan gi deg variasjon i ditt treningsprogrammet – få sterke og veltrente armer med disse øvelsene. Her trener du ikke bare armer, men også andre muskelgrupper som rygg, bryst, skuldre og kjerne. Økten behøver ikke ta lenger tid enn rundt 20... Les mer »

5 festlige mølleøkter

Noen løpere bare elsker mølla. Langtur på 30 kilometer – null stress! De aller fleste, vil vi anta, synes mølleløping kan bli en anelse monotont. Denne er til løpere flest – fem festlige mølleøkter, vær så god. Nydelig vintervær er kanskje noe av det fineste som finnes, men let’s be honest; snø, is, slaps og... Les mer »

Grunnleggende treningsprinsipper

Trening blir utformet etter visse regler, oftest kalt treningsprinsipper. Slike grunnleggende prinsipper for trening gjelder som regel uavhengig individuelle forutsetninger, prestasjonsnivå, idrettsgren og hva en ønsker å oppnå med treningen.

I denne artikkelen skal vi fortelle om noen av de grunnleggende prinsippene om trening.

Silva Nightrun i Oslo ble en våt festkveld

“Teknisk, vått og amazing” var oppsummeringen fra en av deltakerne etter kveldens Silva Nightrun i Oslo – løpet hvor du navigerer etter reflekser med hodelykt i mørket. Årets løype var preget av regnværet de siste ukene, men det satte ingen stopper for de 550 løperne som stilte til start.

kom i gang med treningen etter sommeren

Sommeren er på hell og høsten er tiden for å brette opp ermene, lage gode treningsrutiner og få i gang kontinuiteten. Noen benytter sommeren til å fokusere på andre aktiviteter enn trening, fordi trening hører hverdagen til. Andre får frigjort ekstra tid og tar seg gjerne noen treningsøkter i sommerferien. Nå som høsten er i... Les mer »

Trening på fridagene i mai

Mai er en herlig måned hvor sola skinner, varmen kommer og det er mange deilige fridager. Dessverre er ofte treningssentrene ofte stengt – her får du et treningsprogram du kan utføre ute på en solrik fridag. Du kan utføre treningsprogrammet i hagen, på hytta eller på lekeplassen. Bruk treningsprogrammet til inspirasjon og legg gjerne til... Les mer »