Treningsmat som fungerer

Trening er en stor del av hverdagen til Linda Marie Stuhaug, selv om hun kanskje er mest kjent for matbildene hun presenterer for sine over 50.000 følgere på instagramprofilen @lindastuhaug.

Lindastuhaug-faktabildeLinda startet med trening da hun var 16 år, og ble mer spesifikk og som hun sier selv, skikkelig som 18-åring.
– Trening gir meg energi, overskudd, glede, endorfiner og en følelse ingen andre følelser kan måles med. I perioder med lite eller dårlig trening merkes det fort på både kropp og sinn. Da jeg ble 18 år fikk jeg øynene opp for styrketrening, og fant den store gleden i fjellet sommer som vinter, sier Linda.

Spis skikkelig
Linda er opptatt av kosthold, og mener at at et sunt, avslappa og balansert kosthold med store mengder sunn og næringsrik mat er det beste. Men også kos innimellom.
– Jeg synes det er tull at folk mener skikkelig mat krever mere tid. Mitt råd er å slutte å komme med unnskyldninger, for alle har tid til å spise skikkelig. Det trenger overhodet ikke ta lang tid, sier Linda.
Selv om trening er en stor del av livet hennes, publiserer hun stort sett bare lekre matbilder på bloggen.
– Jeg får forskjellige tilbakemeldinger på bildene, og selvfølgelig er det kjekt med hyggelige ord, sier hun.

Den perfekte økten
Linda har funnet de treningsformene hun liker å holde på med, og hun oppfordrer alle til å prøve ut forskjellige typer trening for å finne det som inspirerer mest.
– Inspirasjon og motivasjon kan ikke komme i pose og sekk uten at man liker det man driver med. Så for å bli inspirert, prøv ut forskjellige typer treningsformer, alt fra yoga til kickboksing eller zumba, og finn det som gir det lille ekstra tilbake. Da vil jeg påstå man blir inspirert til trening, sier hun.
For Linda er en perfekt treningsøkt enten en styrkeøkt der «alt klaffer» som det skal, med økninger i vekter og et stort overskudd av energi. Store baseøvelser som knebøy, markløft eller chins er viktige å ha med i styrkeprogrammet. En annen treningsøkt som Linda elsker er topptur på randoneeski en solfylt ettermiddag i perfekt underlag av snø.
– Det er tungt og slitsomt å gå opp fjellet, spesielt på de høye eller brattere toppene. Når man da kommer til toppen, og du vet du har en nydelig nedkjøring framfor deg, er følelsen ubeskrivelig. Det er min desidert favoritt treningsform, slår hun fast.

Lindastuhaug-3Gode eksempler
Som nevnt fyller kosthold en stor del av bloggen og instagramprofilen til Linda. Hun mener at et komplett måltid med både karbohydrater, protein og fett er bra i forbindelse med trening.
Her er tre forslag til skikkelig kosemat for de som trener.

Sunne vafler med nugatti

Linda skriver: – Klar for en skikkelig helgefrukost? Eg anbefaler varme ferske, varme vafler med godt pålegg. Desse kan fint nytes til lunsj eller turmat og.

Se oppskriften her.

IMG_2001-704x1024


Sjokolade kokoskrem

Linda skriver: – Dette er en fyldig, krema og mektig sjokoladekrem, rik på smak og næring. Eg har blitt litt hekta igjen med blåbær og belgiske jordbær som no er komt på butikken.

Se oppskriften her.

1713031-7-1430723645180

 

 

Søtpotetpizza

Linda skriver: – Eg har laga pizzaen mange ganger og hos meg og fleire er det virkelig en favoritt. Eg velger å dele oppskrifta igjen litt meir konkret med en ørliten justering, i tillegg til litt tips og råd.

Se oppskriften her.

1713031-7-1423151623136

 

Bilder fra instagramprofilen til Linda – @lindastuhaug