Toppform med kreativ trening

Rebekka Widerøe bruker kreativiteten sin i treningen. Se hvordan en typisk treningsøkt ser ut.

 

FaktabildeRebekka Widerøe har holdt på med trening siden 2013, da hennes andre barn var to måneder. Siden det har trening betydd enormt mye for henne. Faktisk så mye at hun ikke har ord for det.
– Jeg har en kolesterol genfeil kalt familiær hyperkolesterolemi, så trening, riktig kosthold og medisiner livet ut er det som må til for å forebygge eventuelt hjerteinfarkt i tidlig alder. Heldigvis har treningen blitt en stor glede for meg, og et stort behov. Treningen hjelper meg også til å holde meg positiv, glad og energisk, sier Rebekka.

Aktiv på Instagram
Rebekka Widerøe har vært på Instagram som @rebekkawideroe siden tidlig 2014. Hun poster bilder fra treningen sin hver dag.
– Det betyr så utrolig mye for meg å få tilbakemeldinger på det jeg legger ut. Faktisk så kjenner jeg at instagram er en av grunnene til at treningen er så gøy som den er. Det å ta bilder og filme underveis i økten, og ta bilder etter øktene er noe av det som gir meg mest motivasjon til å fortsette med trening. Jeg lærer også mye av å ta bilder og filme øvelsene, og jeg merker at det gir meg mer erfaring innen ulik type trening. Helsegevinsten og energien jeg får av å trene er selvfølgelig hovedgrunnen til at jeg elsker å holde på med trening, men kommentarer og likes på instagram er med på å gi meg en enorm boost. Jeg blir glad og mer selvsikker i det jeg gjør, og får lyst til å dele gleden videre. Dette blir jo bare en eneste positive sirkel, sier Rebekka.

Den perfekte økten
Rebekka mener det er viktig å finne en treningsform man mestrer for å bli inspirert til trening. Hun trener alt fra 3-5 dager i uken, og holder på alt fra 30-120 minutter.
– Mestringsfølelsen er utrolig viktig, og jeg tror det er viktig å bygge den opp før man går videre til mer utfordrende nivå. Det å kjenne på den gode følelsen etter en økt og trigge frem gleden av å trene, det tror jeg er veldig verdifullt om man ønsker å fortsette treningen over tid, sier hun.

En perfekt treningsøkt for Rebekka er en økt som inneholder disse elementene:
– Kondisjonstrening
– Styrke med og uten vekter
– Høypuls-pilates
– Kettlebells øvelser
– Spensthopp
– Gjerne slynger og boksing.

– Følelsen jeg får etter en treningsøkt er ren glede og masse energi. Hver gang tenker jeg: Guri, så fantastisk deilig at jeg kom meg over dørstokken!, sier Rebekka.

Sentrale øvelser
Rebekka mener som mange andre at det er viktig å trene styrke som aktiverer og styrker de store muskelgruppene, som lår, rumpe, rygg.
– Dette gir også positive effekt på løpeteknikken og utholdenhet. Eksempler på øvelser for de store muskelgruppene kan være knebøy, utfall, hiptrust, markløft, kickbacks, sidehev, pullups og nedtrekk. I tillegg er jeg veldig glad i å trene kjernemuskulaturen, da den er med på å forebygge mange skader og slitasjer. Her liker jeg godt å dra inn pilates, i form av headstand, og øvelser med pilatesball. Det virker kanskje ikke så tungt, men om man puster riktig og holder inn navlen vil man sannelig bli svett på rekordfart, sier hun.
Hun trener helst på kveldstid etter at barna er lagt. Men hun har også blitt flinkere til å trene før jobb, slik at kvelden kan brukes til andre ting.

Ville gjøre noe med formen
Rebekka trente ingenting før hun ble gravid med hennes eldste datter. Hun hadde bekkenplager og mye vannansamling i kroppen i det svangerskapet.
– Da jeg fikk mitt første barn gikk jeg mange turer og bestemte meg for å gjøre noe med formen min. Resultatet ble at jeg gikk mye turer og spiste mindre enn kroppen trengte. Vekten raste, og jeg mistet totalt 30 kilo på ti måneder. Dette førte til en svak og tynn kropp, som ikke hadde særlig mye energi, forteller hun.
Da hun ble gravid med andremann ønsket hun å være sunnere enn første graviditet, så hun var mer aktiv og spiste sunnere. Resultatet da ble at hun fikk en lettere graviditet, lettere fødsel og kom enda raskere i form etter graviditeten.
– Det gav meg motivasjon til å begynne ordentlig med treningen, så det gjorde jeg da sønnen min var to måneder. Det har jeg ikke angret ett sekund på. Nå er energien på topp, og jeg er sterkere enn noen gang, sier Rebekka.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Liggende-bilde

 

Proteinholdig mat
Rebekka er nokså nøye med kostholdet, fordi hun vet hvor viktig det er med riktig mengde og innholdet i maten når man trener. Uten det vil ikke resultatene bli det samme mener hun.
– Jeg spiser som regel proteinholdig mat til hvert måltid. Samtidig er jeg nøye på å få i meg karbohydrater og riktig type fett. Jeg har en ide om at 80 prosent av treningsresultatet skjer på kjøkkenet, så maten du får i deg er minst like viktig som treningen du utfører. Jeg vil også legge til at jeg er veldig glad i å kose meg når jeg trenger det også. Det er nok lurt å finne en mellomting, og trives med det man putter i seg, sier Rebekka.

Eksempel på treningsprogram
Treningen er Rebekka sin form for alenetid, hvor hun ikke tenker og stresser. Det er total avkobling, og det i seg selv gir meg massevis av motivasjon til å trene.
– Jeg blir også motivert av å tenke på følelsen etter økten. Samtidig vet jeg at trening er total ferskvare, derfor ønsker jeg ikke å la det gå for lang tid mellom hver økt.
Rebekka kjører forskjellige øvelser hver gang, men en typisk økt for henne kan se slik ut:

–    30 minutter intervalløping på mølla eller 30 minutter på ellipsemaskin
–    3 sett med 20 rep. knebøy (her kan man variere mange ulike typer knebøy, alt etter hva man selv liker. Med/uten stang/vekter osv) I det siste har jeg blitt glad I knebøy med beina plassert på stepkasse hvor jeg trekker i kabel med vekter, imens jeg tar knebøy.
–    3 sett med 12 rep. kickbacks med foten festet I kabel med vekter.
–    3 sett med 12 rep. sidehev med foten festet I kabel med lette vekter (heve beinet opp til siden for å treffe side-rumpe)
–    3 sett med 20 rep. markløft med stang, evt bruke kettlebell
–    3 sett med 6-8 rep. pullups/chinups
–    3 sett med 12 rep. facepull
–    3 sett med 12-20 rep. nedtrekk
–    5 sett med 20 situps på pilatesball
–    3 sett med 20 skrå-situps på pilatesball
–    10-15 minutter med intens boksing på sekk, evt 10-15 minutter headstand
–    3 sett med 15-20 pushups med beina plassert på pilatesball. For å øke vanskelighetsgraden og samtidig styrke kjernemuskulaturen og magen, er det effektivt å trekke beina og ballen mot magen mellom hver pushup.
–    3 sett med så mange repitisjoner av dips man klarer.

Følg Rebekka på Instagram @rebekkawideroe