Du må være tøff og allsidig

For å bli god må du være tøff i hodet, allsidig og villig til å tåle smerte. Det mener crossfit-utøveren Kristin Holte.

Faktabilde-Kristin– Jeg vil gjerne inspirere andre til å følge drømmene sine og jobbe mot å nå sine mål på alle mulige arenaer, sier Kristin Holte. Det gjør hun blant annet gjennom sin instagramprofil @holtekristin hvor hun har over 27.000 følgere. For Kristin har trening alltid vært en essensiell del av livet. Det gir henne energi og gjør henne glad.

– Jeg var med mamma i turnhallen fra jeg var bitteliten, og har siden vært innom mange ulike idretter og treningsformer. Jeg begynte med crossfit i mai 2012, og har satset mot konkurranse siden oktober 2012, forteller hun.

– Jeg mener mange kan bli inspirert til trening gjennom å finne treningsgleden. Det må være noe som motiverer og inspirerer til å ta på seg joggeskoene eller dra på et treningsstudio. Det kan være en treningspartner, et mål om å se bedre ut eller et spesifikt mål om å bli bedre i noe. Jeg tror noe av det viktigste er at man setter seg et mål som er spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbestemt. Da er det lettere å dedikere seg til å gjennomføre det som må til, sier Kristin.

 

Skadeforebyggende

Hver dag får hun tilsendt et spesialtilpasset treningsprogram fra sin trener som er bosatt i USA. Da vet hun ikke hva hun skal trene før samme dag. Litt på samme måten som en crossfitkonkurranse der de ulike øvelsene ikke offentliggjøres før konkurransen. Man må være forberedt på alt, og kunne takle det ukjente der og da.

– Jeg bruker 30-60 minutter før hver trening på god oppvarming, mobilitet og på å gjennomføre skadeforebyggende øvelser. Deretter inneholder en perfekt treningsøkt for meg masse knebøy, og en lang crossfit-økt hvor jeg kjenner melkesyra i hele kroppen når jeg er ferdig. Jeg elsker den følelsen, sier Kristin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vektløfting

Det varierer som sagt mye på hvilke øvelser hun gjennomfører på en treningsøkt.

– Det kommer helt an på hva som er målet med treningen. For meg varierer det utfra hvor jeg er i sesongen. Nå er jeg i en grunntreningsperiode, så da er det mye baseløft som knebøy i ulike varianter, markløft og press, sammen med pull-ups, dips og stabiliseringsøvelser. Det er viktig å være tøff i hodet, allsidig og villig til å tåle smerte, både på trening og i konkurranse, sier hun.

Det er også det hun mener er den beste kvaliteten hennes som utøver, mental styrke. Ved siden av utholdenheten hennes. Hun mener selv hun har litt å gå på når det gjelder generell styrke og vektløfting.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dytter

Proteiner og karbohydrater

Kristin Holte trener mye, og skal hun ha fremgang kreves det derfor at hun har et bevisst forhold til kostholdet sitt.

– Jeg spiser det kroppen min trenger for å prestere optimalt og for maksimal restitusjon. Jeg er nøye med å spise nok før trening, slik at jeg har tilstrekkelig med energi under økten, samt innta protein og karbohydrat rett etter trening for optimal restitusjon. Rett etter trening spiser jeg gjerne en Maxim proteinbar, og når jeg kommer hjem lager jeg meg gjerne en smoothie med melk, proteinpulver, bringebær, blåbær og banan, sier Kristin.

Bilder fra instagramprofilen @holtekristin