Skitest: Salomon S/MAX eskin + PROLINK SHIFT-IN binding

En komplett ski? Salomon leverer en herlig ski som du ikke trenger å smøre og du glir lydløst forbi fjelltoppene.

Vi har teste skiene på glatt føre, i minusgrader, på vått føre med sola steikende i bakken og i gode kombinasjoner med både kaldt vær og dager med regn i luften. Altså en komplett test i all slags vær.

Salomon S/Max er en helt ny klassisk-ski for den treningsglade, og det kreves gode ski-egenskaper for å få fullt utbytte av skiene, turene og treningen.

S/MAX-serien er laget for å ta for seg en av de største forbrukergruppene innen langrenn, den konkurranseinspirerte skiløperen. De trenger et par ski som gjør det mulig å utvikle seg som skiløper og som er enkle å ta i bruk samtidig som de kommer med gode løsninger og er bærekraftige.

Bruker man samme ski som utøverne i world cup?

Ja, de skiene vi testet – S/MAX er bygget på samme form som world cup skiene S/LAB CARBON CLASSIC ski. Både spenn, profil og sidevegger er akkurat den samme, kult ikkesant! 


Litt fakta om skiene fra Salomon.com

Lightness: Light

Nordic practice: Race

Nordic terrain: In-track

On-snow attributes/Classic: Grip & acceleration


Lydløst på skiturer

Med eSKIN trenger du ingen smøring, her handler det om smørefritt feste og lydløs glid – fantastisk i sol og en god fjelltur. Med SHIFT-IN bindingen, kan du enkelt skifte posisjon som samsvarer med føreforhold eller egen fysisk form, noe som kan være greit for de aller fleste.

Det er utrolig enkelt, bare vri på knappen på bindingen – dette kan du også gjøre under selve turen i fart eller i utforbakken i et konkurranseløp.

Resirkulerte plastflasker i ski?

En del av kjernen i de nye skiene er laget av resirkulerte plastflasker – dette gir en ekstra god følelse i hvert fall for sjela.

Salomon bruker resirkulert PET og Densolite som skaper en god blanding som resulterer i at skiene har en bevist holdbarhet og som er lett i vekt.

Konklusjon

Salomon S/Max er en helt ny ski for den treningsglade. Med skiene inkluderes også de nye PROLINK SHIFT-IN bindingene, disse er helt geniale og vi ønsker ikke gå tilbake til en annen variant.

Skiene er et meget godt valg for deg med gode ski-kunnskaper og som ønsker en skikkelig trenings-ski som samtidig kan brukes i konkurranser. Vi elsker at Salomon tenker bærekraft og at skiene er lagt med resirkulerte plastflasker. Tommel opp!