På juleshopping med kontroll over blodsukkeret

Har du tenkt å gå direkte fra jobb til juleshopping?

Artikkelen er skrevet av fitnessfrue.no.

Når jeg har ærend rett etter jobb har jeg alt for lett for å gå i «rask og usunn mat» fellen. Kaloririke baguetter fra bakeriet, boller eller en Mc Donalds burger faller lett i hånden dersom man ikke har planlagt måltidene litt på forhånd.

Nå når jeg er på fitnessdiett så er det matboks med biff-, kylling eller laksesalat jeg har i vesken. Jeg har også begynt å ta med matboks når jeg ikke er på fitnessdiett.  Slik unngår jeg å bli fristet, blodsukkeret er på topp og jeg er klar for hektiske, men gøye innkjøp. Penger er også spart når man gjør det på denne måten.

For deg som ikke er på fast diett har du mange gode alternativ å velge mellom.

jule1

Ta med deg en boks med lettkokte havregryn, en liten neve med nøtteblanding, noen rosiner og bær. Dette spiser du før du drar fra jobben. Du tilbereder det enkelt som grøt ved å varme vann på tekokeren, helle over passelig mengde, og røre i det med en skje til du har fått ønsket konsistens. Super enkelt!

Banan og riskjekt er en annen grei og god ting å ha i en pose i vesken – klar til innhugg under gåturen i gatene mellom butikkene.

jule2

Jeg har tidligere vist dere denne godsaken, som er en av mine klare favoritter blant «food to go»; speltlomper smurt med tynt lag philadelphia light smøreost, gulrot og kalkunpålegg.

jule3

 

Så da er det bare å lage seg noen ekstra matpakker i kveld, og du er klar for julegaveinnkjøp med energien på topp!

Artikkelen er levert i samarbeid med fitnessfrue.no