Hvordan få en sunnere og aktiv livsstil?

«Det er så enkelt for deg Evy. Du har jo holdt treningen i gang gjennom hele ditt voksne liv, og alltid vært strukturert og målbevisst».

Artikkelen er skrevet av Fitnessfrue.no

Ja, jeg har mange treningstimer i banken, men som mange andre kommer jeg fra en plass i landet der det jeg kaller «kaker og poteter med mye deilig fet saus» står sentralt når man møtes for sosial omgang. Ikke noe negativt ment med det, det er mye kjærlighet som ligger bak gode måltid, men det betyr at jeg som alle andre har måttet tatt et valg for hvilken livsstil jeg sammen med min familie ønsker å leve.

evycaps

Rett etter første gjennomførte løpetrening med maraton lengde: 4,2 mil strekning Askøy – Os i Hordaland.

Mine valg handler om at jeg ønsker å se trent ut, ha et sunt kosthold, en aktiv livsstil og ta vare på min helse og den kroppen jeg har. Jeg tatt de valg og grep som må til for å oppnå det. Det betyr ikke at alle som ønsker å leve sunt og trene skal drive med denne ekstremsporten som fitness er, men for MEG handler det om å ta det helt ut. Se hva som er mulig om man gjør og ønsker det som må til.

Ikke alle ønsker å drive med fitness, løpe en maraton, eller delta på triathlon. Ikke passer det for alle heller. Mest sannsynlig så er det ikke noe de fleste som følger meg på bloggen ønsker.  Men har du en tanke, et ønske, en drøm om å gjøre en endring mot en sunnere og sprekere hverdag – eller motivasjon til å opprettholde en god bølge du allerede er inne i – så er mitt mål å vise dere hvilken grep som må til. Ved å vise deg mitt liv ønsker jeg å motivere deg til å ta steget til å gjennomføre de endringer du ønsker, eller opprettholde din allerede sunne og aktive livsstil.

evytriat

Fra min første triathlon konkurranse.

Jeg er ikke noe vidunder menneske. Jeg må også ta meg selv i nakken og riste godt innimellom. Jeg må også rette blikket forbi hyllemeterne med snop og fristelser. – Jepp, that`s right. Det finnes ingen magisk drikk for noen av oss. Heller ikke en rask kur som får oss til å endre oss mentalt. Den mentale innstillingen er nok det viktigste av det som kreves for å opprettholde de endringene man har valgt for seg. Løsningen er så lite magisk som du kan tenke deg: Du må ville det nok. DU BESTEMMER DEG FOR DET!

 

Dersom du som meg, tross mine 41 år, sitter foran fjernsynet og ser på sprintere i friidrett og tenker: «Slik vil jeg også se ut», så er det ingen som går forbi deg og sier: «Ingen problem. Dette vil du garantert oppnå». – Sorry. Det som fører deg dit er de konkrete endringene som er nødvendige for å føre deg nærmere og nærmere målet ditt. OG det viktigste: når du har kommet dit hen du har ønsket, så stopper du ikke opp. Nei, du fortsetter å jobbe med å holde deg der. For uansett er det en jobb. Iallfall helt til det har blitt en naturlig del av deg. Det tar tid.

«Du går glipp av så mye Evy». Å, gjør jeg det? Hvem sier det? Jeg eller de? Poenget mitt er at man må finne ut hva (og hvem) som er viktig for en, og hva som er viktigere å prioritere fremfor det andre. Når man har satt opp disse prioriteringen er det også et godt utgangspunkt for å legge en plan for hvordan gjennomføre og få tid til disse.

Det som må drive deg er at du elsker å gjøre det du har valgt. Jeg selv kan felle gledestårer under en intervall økt, eller må stoppe midt under en serie med knebøy fordi jeg kjenner en så inderlig lykke som sprer seg fra lille tåa og ut til det ytterste hårstrå. En glede som er helt ubeskrivelig – en sterk følelse av at jeg virkelig lever, og har klart å komme dit som jeg har. Jeg er ingen norgesmester i bodyfitness, men jeg har vunnet mitt eget mesterskap. – Å ta styringen over meg selv og mine valg slik at jeg lever det sunne og aktive liv jeg elsker å leve nå.

evyski

Om vinteren er det lite som gir meg slik glede som å trene skøyteski i herlig natur.

Et annet og viktig mål for meg er også å jobbe meg i god nok form til en finaleplass i fitness. Ja, man skal være realistisk og jordnær. Likevel, skal vi gå rundt og tenke: «Vi får jo se hva målet mitt er etterhvert som jeg ser hva jeg får til», så mener jeg personlig at man allerede tviler litt for mye på seg selv. Man bør også da ta en ny runde om hvor mye man virkelig vil dette. Hva er egentlig et realistisk mål for en. Bare tanken skal fylle en med energi. Bare tanken på å komme med i en finale fyller meg med uendelig energi. For de erfaringer jeg har gjort meg så langt tilsier at det ikke er umulig. Men det kommer ikke gratis. Man må jobbe for det. Knallhardt. Hver eneste dag.

Jeg har virkelig sett og kjent verdien av å gjøre de endringer som må til for å leve det livet jeg, sammen med familien min, har sagt vi ønsker å leve. Jeg har erfart gleden av å oppnå et stort mål for meg: å konkurrere i bikinifitness. Nå er det nye mål innen bodyfitness. Men parallelt, og kanskje det viktigste, så har dette også gjort at jeg lever slik jeg ønsker, og som gir meg mest energi og glede i hverdagen.

evyvinter

Heldigvis snart vinter igjen! 🙂

Jeg vil gjerne dele disse insidergrepene som du trenger for å komme dit du ønsker selv for din kropp, din helse og din livsstil. Har du lyst til å gjøre en endring? Gleder du deg? Da er du allerede i gang.

Neste gang jeg skriver et slikt tankeinnlegg så skal jeg vise deg det neste sentrale steget: hvordan jeg satte meg ned og definerte hva jeg ønskte, og la en plan for hvordan gjennomføre det som måtte til for å nå mitt mål.

Jeg kan gjøre det. Da kan iallefall du.

Vil du lese mer om fitnessfrue? Her finner du bloggen.