Hopper rett inn i brudekjolen

Toppform på en måned, ned to størrelser på to uker, drømmekroppen på tolv dager. Slik markedsfører en rekke tilbydere av kosttilskudd og treningsopplegg seg. – Synd, synes Camilla Strand (34), som om to uker smetter inn i brudekjolen i sin imponerende «helårskropp».

 

– La meg først presisere at det ikke handler om hvordan man ser ut, men heller hvordan man føler seg, sier Camilla.
Som 33-åring debuterte hun i bikinifitness, noe hun hevder var med beina planta på jorda og en bevissthet om at diett ikke er en livsstil.

– Jeg vil ikke disse noen, men det å skulle tilpasse trening og kosthold etter nært forestående begivenheter er hardt for både kropp og psyke. Da er det mye bedre å trene og spise jevnt, sånn man kan være tilfreds med seg selv hele året, synes hun.

2239

Da Camilla og Jørgen fikk nummer to, Max,var det mye inn og ut av sjukehuset. – Jeg var som en zombie og sov knapt på sju måneder. Hadde ikke jeg fått litt egentid til å koble av og hente ut litt overskudd fra trening innimellom, så hadde jeg blitt deprimert, tror Camilla.

Pumps vs. Nike free
34-åringen fra Skedsmo skal den 6. september stå brud for sin kjæreste gjennom ti år, Jørgen. Deres to sønner skal bære ringene opp til alteret, hvor mor og far for en gangs skyld skal stå i ro.

312-2

Camilla er blitt kalt tynn hele livet, noe hun anser som et skjellsord. – Jeg kan nok aldri bli stor, men da skal jeg i hvert fall være fit til en viss grad, slår hun fast (foto: Studio Expose).

– Vi tok prøveshoot med bryllupsfotografen der jeg hadde på meg kort brudekjole og joggesko. Da jeg la ut bildene på Instagram, er det mange som har ment at det bør være våre bryllupsbilder, fordi de viser så godt hvem vi er, ler Camilla.
Det er nemlig som en sporty, energisk familiemor de fleste kjenner Camilla – eller «@snuppa32», som etter hvert er blitt hennes merkenavn. Med 40.000 følgere på den populære bildedelingstjenesten Instagram er hun nemlig nødt å tenke seg om to ganger hvilke bilder hun publiserer og hvordan hun ønsker å fremstå.

– Jeg gjør ingenting for showoff, men bare på gøy. Trening gir meg glede, energi og ekstra overskudd, og det er det jeg vil dele med flest mulig, forteller hun.

4595

Hun har fått en enorm suksess på Instagram, og takket være positive tilbakemeldinger har Camilla masser av motivasjon til å fortsette. – Jeg må innrømme at jeg tenker litt på hva jenter tenker når de ser meg, sånn er vi vel alle jenter. Jeg skulle så gjerne hatt hofter, jeg!

Vil inspirere

I motsetning til mange yngre som deler sine liv via sosiale medier, har tobarnsmora fått lite hets og negative tilbakemeldinger.

– Regelmessig trening og spising, med fokus på positiv energi og «litt av alt og alt med måte». Det virker som om folk setter pris på mitt budskap. Jeg synes selvsagt også at det er kult å ha født to unger, være 34 år og i bedre form enn man var da man var 20, ler Camilla.

Som blogger har hun langt på vei valgt den «åpne» varianten, hvor hun deler store deler av hverdagen sin, både på og utenfor trening.

 

– Barna kommer først. Ja, jeg planlegger uken med både mat og trening på søndager, men med en mann som jobber turnus blir det ofte endring i planene. Og det tar ingen skade av, mener Camilla.

 

Ferietrimmen

Med en brannmann i hus og nybakt skolegutt, blir planlegging og prioritering i så måte nøkkelord for å få kabalen til å gå opp. Det gjelder også når det er ferie, selv på seilbåt langs norskekysten.
– Jeg og Jørgen bytta på å gå tur om morgenen og komme hjem til dekka frokostbord. Det er deilig å få rørt litt på seg når resten av dagen går mest til avslapping, synes tobarnsmora.
Selv om styrketrening ble nedprioritert ute på bøljan blå, så kunne man stadig se bilder av henne gjøre planken, dips og andre kroppsvektøvelser i provisoriske treningsapparater.

0675

Camilla og Jørgen passer på å gi hverandre pusterom og tilbakemeldinger i hverdagen. – Det hadde aldri gått om jeg hadde en mann som hata meg for alle gangene jeg dro på trening, sier Camilla.

– Altså, jeg lå på dekk og sola meg, og så kikka jeg mot stigen og fikk en idé, forklarer Camilla.
Like etter hadde triceps fått kjørt seg godt med gelenderet som dipsstativ.

– Kreativitet er nøkkelen. Trening skal være gøy, og det er alltid nye ting å teste ut, synes hun.

Nå nærmer bryllupet seg med stormskritt, uten at det synes nødvendig med noe intensivt treningsregime for verken Jørgen eller Camillas del. Men er hun for avslappa? Kjolen har jo tross alt bare armer…

– Vet du, helårskroppen er det som gjelder her. Man kan alltid bli bedre, og jeg vil gjerne bedre kondisjonen min en hel del. Det skal jeg jobbe med, forsikrer hun.

 

 

 

Kommer tidsklemma og tar deg? Prøv disse tipsene fra tobarnsmor og brannmannfrue Camilla Strand (34):

1. Planlegg hele uka søndag hva gjelder mat, trening og logistikk. Det gjør det så mye enklere, og du slipper unødvendig stress.

2. Avtal tid for trening med en kamerat eller venninne – da er det lettere å dukke opp.

3. Gi hverandre tid og forståelse for egentid – det gjør forholdet enda bedre.

4. Noen ganger i uka kan det være ok å ta med barna på treningssenteret dersom der er barnepass. Eller hva med å gjennomføre treningen hjemme?

5. Spis regelmessig og nok slik at du har nok energi hele dagen, ikke minst på trening!

6. Kjøp deg noe friskt treningstøy – da kommer motivasjonen snikende.

7. Oppdater spillelista med din favorittmusikk

8. Finn en treningsform som gjør deg glad. Det skal ikke være et ork. PS: Det kan ta litt tid og tålmodighet å bli glad i noe!

3084

Med barn som deltar i en rekke fritidsaktiviteter, samt en mann som jobber turnus, hender det Camilla må ta øktene sine hjemme på verandaen.

Ingressfoto: Studio Expose
Hvordan er dine beste hjemmetreningsøkter? Del i kommentarfeltet!