Henrik Ingebrigtsen in Oslo, Norway. Foto: Kyrre Lien / Nike

– Det er viktig å trene fornuftig

En måned før Henrik Ingebrigtsen inntar Bislett Games lader han opp til sesongen som personlig trener.

Teksten er en pressemelding fra Ikseed

Torsdag 7. juni braker det løs på Bislett Stadion, og det er masse å se frem til for oss løpere. Sondre Nordstad Moen skal bryne seg på Are Nakkims 10.000-meterrekord, Karoline Bjerkeli Grøvdahl skal duellere mot regjerende verdensmester på 3000 meter hinder, og sist men ikke minst – brødrene Ingebrigtsen skal i aksjon. For storebror Henrik Ingebrigtsen inkluderer oppkjøringen noen uker i høyden i USA i tillegg til at han skal jobbe som personlig trener.

Proff motivator

– Jeg kommer ikke til å jobbe fast som PT, men det er jo kult å motivere andre og veilede dem i riktig retning når man har tid. Nå som løpesesongen er i gang og de fleste begynner å løpe ute er det viktig å trene fornuftig og smart, sier Ingebrigtsen.

Gjennom en treningsapp gjør det mulig for ham å kombinere sesongoppkjøring i USA med PT-timer i Norge.
– Jeg har holdt på med løping i mange år, og vært gjennom det meste. Noen ganger har alt klaffet bra og gått riktig vei, mens andre ganger har jeg slitt med skader og måtte bygge opp igjen. Det er livet til oss utøvere, men på veien tilegner vi oss masse kompetanse om trening som jeg vil dele med andre, sier han.

Lær av de beste

Henrik Ingebrigtsen, som nylig tok EM-kravet på 5000 meter i USA, bistår blant annet med teknikk, utholdenhet, kosthold, foredrag, og skadeforebygging.
– Det er jo vanlig at man bruker personlig trener for å komme i gang eller bli bedre i det man liker å drive med. Og derfor mener jeg at mange av oss som har holdt på med idretten nesten hele livet har både kunnskapen og erfaring som skal til for å hjelpe alt fra mosjonister og nybegynnere til de råeste talentene.