– Det er aldri for sent

Mange har latt seg inspirere av Heidi Merethe Hoff og hennes ærlige, inspirerende og motiverende glimt fra treningshverdagen.

Les også: Erdviks viktige budskap

At det finnes mange inspirerende og motiverende treningsprofiler på Instagram og i andre sosiale medier er det ingen tvil om. Ei heller at Heidi Merethe Hoff, eller instaheidi66 – som hun er bedre kjent som, er blant de mest populære. For den blide og spreke 50-åringen har det blitt en viktig del av hverdagen å spre treningsglede og humor.

– Jeg er opptatt av å vise at man både kan være trendy, se bra ut og være godt trent i voksen alder. Det er viktig å tørre å være seg selv uansett hva andre mener, og det forsøker jeg å få frem med min positivitet, vilje, ærlighet og treningsglede, innleder Heidi til trening.no.

Navn: Heidi Merethe Hoff
Alder: 50
Bosted: Trondheim
Hvor lenge har du vært på Instagram: 3 år
Hvor ofte publiserer du bilder på Instagram: 5-7 dager i uken. Varierer med bilder og video fra inspirasjon, øvelser til «gohælg-hilsener»
Hva slags trening driver du med: Styrketrening/vekttrening og sykling inne
Instagram: Instaheidi66
Facebook: Heidi Merethe Hoff
Snapchat: heidi.h66

Det er aldri for sent
Like mye som Heidis følgere setter pris på daglige oppdateringer fra trønderen, setter hun selv pris på de gode tilbakemeldingene hun får. Det å kunne være et forbilde for andre er en oppgave hun tar med største seriøsitet. Og det er særlig etter at hun startet å begynne å bruke Snapchat at tilbakemeldingene har strømmet inn.

– Det gir meg motivasjon og en god følelse når jeg vet at jeg kan hjelpe, inspirere og motivere andre. Positive, glade og omtenksomme tilbakemeldinger fra unge og godt voksne er jo så hyggelig, og gir meg inspirasjon til å fortsette med det jeg gjør, sier hun.

– Hva mener du må til for at folk skal bli inspirert til trening?
– Det første er at du har et ønske om å begynne å trene. Derfor er det viktig å ha et mål om hva du ønsker å oppnå eller trenger, og hva som skal til for å gjennomføre det. Fokuser på det positive og gleden du føler etter å ha vært i aktivitet. Det er aldri for sent å begynne å trene, og litt er mye bedre enn ingenting, sier Heidi.

20160901_124944Idrettsglad hele livet
At trening er en viktig del av Heidis liv er ikke vanskelig å forstå. Idrettsinteressen fikk hun først som håndballspiller i 13 år, men hun var tidlig generelt interessert i idrett og opplevde at hun raskt mestret nye idretter. Som 20-åring fikk hun øynene opp for vekttrening, og siden har det blir mer og mer av det og mindre og mindre av håndball.

– Hva betyr trening for deg?
– Det er livsviktig, både fysisk og psykisk. Det har vært en del av min identitet siden jeg var liten, og er viktig for min helse. Selvfølgelig er det en ærlig sak å si at det å se «fit» og bra ut i min alder også er en motivasjon til trening. Det gir meg mestringsfølelse, bedre selvfølelse, energi, humør og stor glede i livet, sier Heidi.

Les også: Fysisk trening har stor gevinst

Skadeforebyggende effekt
At Heidi holder seg i form er ikke rart. Bare hør her: Åtte timer i uka, fordelt på fire dager er imponerende. Hun starter alltid med 25 minutter jevn og hurtig sykling før vekttrening, og på den måten trenger hun ikke like mange oppvarmingssett når hun starter med en øvelse.

– Jeg har fire splittprogram. Ett på bein og mage, ett på armer, ett på bryst, rygg og mage og ett på bein. Mage trener jeg to-tre forskjellige øvelser to ganger i uka, men jeg avslutter som oftest alle treningsøkter med en øvelse på magen, forklarer Heidi.

– Hvilke styrkeøvelser mener du er de viktigste i et treningsprogram?
– Det kommer an på hva som er målet med treningen. Skal du holde vedlike, bygge eller styrke musklene. Styrketrening handler om å styrke alle de store muskelgruppene i kroppen, som lår, sete, rygg og bryst. Armene er også viktig, svarer Heidi.

Heidi påpeker også den skadeforebyggende effekten styrketrening gir.

– Sterke muskler tåler mer belastning, og det blir lettere for kroppen å unngå skader, sier hun.

«Hærlig» følelse
Selv om Heidi innrømmer at hun har et forbedringspotensial når det kommer til kosthold i treningen, er hun tydelig på at det også er viktig å kose seg.

– Jeg spiser stort sett jevnt med flere små måltider. Jeg er opptatt av å holde vekten for min egen trivsel og vane, men det er greit med noen kilo opp eller ned i perioder. Det er viktig å ha en dag i uka hvor man koser seg med det man måtte ønske uten å tenke på kroppen, sier hun.

Ikke minst oppfordrer hun til å skyve bort negative tanker om de skulle komme krypende. Med et stort ønske og vilje, klarer man å komme seg over dørstokkmila, mener hun.

– Det er bare å bestemme seg, og ikke tenke på hvor vondt det er, hvor sliten du er eller at du ikke har tid. Bare ta på deg treningstøyet og dra. Når du først har kommet deg på trening blir det alltid mye lettere enn du tror. Dessuten sitter du igjen med god samvittighet, mestringsfølelse og en «hærlig» følelse, avslutter Heidi i sedvanlig stil.

Les også: – Jeg skal trene jevnlig hele livet