Planlegg uka som kommer!

Nå sitter jeg her i sofaen en tidlig søndag morgen. Minsten er tidlig oppe og resten av huset sover. Netflix er på og jeg har fylt kaffekoppen. Nå er det tid for å samle tankene og planlegge uka som kommer. Det er bare jeg som kan planlegg og gjennomføre den treningen jeg ønsker.

Det første jeg begynte med var å pakke treningsbaggen kvelden i forveien. Det er mye som skjer på morgenkvisten når barna skal på skolen og i barnehagen, da er det godt at baggen er pakket og klar.

Hvordan skal man rekke alt i hverdagen og hvordan skal man sette av tid til treningen?

Vi har sammen funnet ut at det er enklere for meg og familien at jeg går direkte på trening etter jobb. Da sparer jeg tid og vi spiser middag når jeg kommer hjem. Det er også enklere å komme seg på trening når man ikke har mulighet til å sette seg ned i sofaen. Det er liksom så lett å sette seg ned i sofa`n med en kopp kaffe og bli der! De dagene jeg går rett på trening fra jobb lager jeg en større matpakke for å ha nok energi og ikke gå tom. Tror de alle fleste kjenner på sulten når arbeidsdagen begynner å nærme seg slutten. Det føles ikke noe godt å trene på en helt tom mage.

Jeg må virkelig anbefale å planlegge uka og ukas treningsøkter. Man får faktisk gjennomført de treningene man planlegger. Dagene og ukene flyr av gåre for tiden og det er så deilig å klare å gjennomføre treningen. Det kan jo selvfølgelig komme noe uforutsett som setter en stopper for en treningsøkt, men stort sett går dette bra.

Hva ønsker du å oppnå?

Jeg tror de aller fleste har gått av å sette seg ned å se litt på hverdagen sin for å se hva som skal til for å få plass til det man ønsker. Om det er å trene eller om det er å få tid til å gå seg en tur. Hva ønsker du å oppnå?

Jeg ønsker å komme med et lite tips. Begynn å loggfør treningen din. All trening. Lag deg en treningsbok, enten digitalt, papir eller en bok. Skriv ned alle treningsøkter, hva du gjorde og kanskje enda mer detaljert hvis du ønsker det. Da kan du blant annet notere øvelser, sett, repetisjoner og dagsform. Eller hvis du løper mye kan du notere ned fart og distanse. Det som er så utrolig kjekt med å loggføre treningen er at det er veldig motiverende å gå tilbake å se alle treningsøktene man faktisk har gjennomført. Det kan være veldig motiverende på en treningstung dag. Du kan også bruke loggføringen hvis du føler treningen stopper opp og dermed komme deg til nye nivåer.

For min del blir det styrketrening mandag og fredag etter jobb og løpetrening på søndag. Da har jeg planlagt min uke.

Det kommer dager hvor man bare absolutt ikke orker å tenke på ordet trening av ymse årsaker. Da er det så utrolig viktig at man gjør noe annet. Om det bare er å gå seg en tur. Man har planlagt treningen og man har satt av tid, da er det bare å gjennomføre noe!

Har du planlagt din uke?

Gi meg gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet.

Sterk hilsen fra Rune