Kontinuitet → Det er selve nøkkelen!

Jeg er et levende eksempel på en som ikke har klart å opprettholde kontinuitet i treningen min. Som jeg tidligere har fortalt har jeg trent veldig mye av og på i mange år. Jeg har aldri klart å gjennomføre trening fast ukentlig over lengre tid.

Jeg elsker å trene og jeg elsker å trene mye, men hvorfor er det så vanskelig å holde kontinuiteten i treningen da? Alle har sin historie, sine utfordringer, sine problemer og vi alle har forskjellige hverdager. Det er ikke lett i dagens samfunn å rekke alt. Vi skal ha den perfekte jobb, den beste kroppen, sosialt perfekt liv, strøken økonomi, fet bil, hytte og sist, men ikke minst en perfekt og aktiv familie. Jeg tror vi alle føler et slags press i hverdagen og jeg skjønner godt at treningen blir nedprioritert.

Jeg har stor respekt for Per Fugelli som så klokt sa: «Vi må lære å bli glad i det som er godt nok. Si til oss selv og andre at vi er gode nok. I stedet for å streve etter det perfekte»

I fjor tok jeg et valg. Jeg skal bli bedre trent og ha god nok fysikk til å følge opp barna mine i alle aktiviteter, nå som de begynner å bli større. (Puh, tiden går alt for fort). Treningen går jo ut over noe, nemlig min tid og min tid med familien. Jeg måtte prioritere og prøve å sette opp hverdagen litt annerledes for å få tid til å trene så mye som jeg ønsket. Det er ikke lett, det er faktisk ganske vanskelig, men jeg mener det er vært det!

Med mye planlegging har jeg i hvert fall klart og trene regelmessig i en god stund nå, og jeg er ganske fornøyd med resultatene. Men kanskje det viktigst er at jeg har kommet inn i en rutine, hvor trening er en del av hverdagen.

Trening er ferskvare og vi er nødt til å trene regelmessig for å opprettholde muskelmasse og kondisjon. Du kan selvfølgelig ta deg en uke pause etter et lengre treningsprogram, men det er viktig å trene kontinuerlig gjennom året for å få gode resultater.

Sett deg et Mål-Planlegg treningsuka-Gjennomfør-REPEAT!

Lag deg en god treningsuke og Repeat!

Sterk hilsen fra Rune