Staver seg frem mot målet

For et par år siden gikk alt i stå for Sidsel W. Storaas (39). En streng venninne og et par staver var det som ble redningen hennes.

– Jeg har aldri vært noen spreking og egentlig ikke heller vært noe glad i å trene. Dørstokkmila har vært uendelig lang og vanskelig å komme over.

Sidsel, som er fra Bærums verk utenfor Oslo, har gjennom stavgang virkelig blitt bitt av treningsbasillen. Etter at hun begynte å trene for alvor har hun gått ned 12 kilo og føler seg nå bedre enn noen gang. Men veien dit har ikke vært bare lett.

Alt falt i grus

– For tre år siden begynte jeg med stavgang. Jeg meldte meg på kurs og lærte teknikken skikkelig og begynte å gå.

Men så stoppet alt opp for Sidsel.

– Jeg fikk problemer med leggene, et kronisk muskellosjesyndrom. Så døde min bror og alt falt i grus. Jeg la på meg veldig mye og alt gikk i gal retning.

Det eneste som fikk 39-åringen opp og ut var de faste mandagsturene hun hadde med noen venninner. Men så en dag tok Sidsels beste venninne affære.

Totalpakke

– Hun var dønn seriøs og sa at nå var det nok. Jeg måtte ta tak i meg selv og gjøre noe.

 Sidsel tok venninnens bekymring på alvor, og meldte  seg på det lokale fysioterapisenterets ”totalpakke”. Der fikk hun hjelp med personlig trener, ernæringsfysiolog, osteopat og fysioterapeut som hjalp henne med leggplagene. Under et fast opplegg kom hun i gang med stavgangen igjen kombinert med styrketrening.

– Siden den gang har jeg virkelig blitt bitt av basillen. Stavgang føles veldig riktig og komplett. Jeg går like gjerne i skog og mark og på fjellet som på vei, og har lært meg teknikker der jeg bruker stavene effektivt også i ulendt terreng.

Teknikk er alt

Sidsel legger vekt på at hvis du vurderer å begynne med stavgang, så er et teknikkurs i forkant alfa og omega.

– Det kreves forskjellige teknikker å gå på asfalt og å gå i fjellet. Har du teknikken i orden, får du mye mer ut av treningen.

Hun oppfordrer de som er interesserte til å ta kontakt med et lokalt treningssenter eller lokale kursholdere. Etter kurset er det bare å komme seg ut.

– Jeg trener fire til seks ganger i uken, hvor to ganger er rene styrketimer og resten er turer med stavgang.

Nå er Sidsel fokusert på å nå målet sitt med en total nedgang på 25-30 kg. Dette håper hun å klare innen syv måneder.

– Da fyller jeg 40 år. Så håper jeg videre at jeg klarer å holde meg der for resten av livet og slipper å bli overvektig og inaktiv igjen. Jeg er innstilt på det, og håper og tror at dette skal jeg klare.